Bekijk het origineel

Stille tocht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Stille tocht

3 minuten leestijd

AMSTERDAM - Ongeveer 150 mensen hebben zaterdag een stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan Redjep Uzer. De 31-jarige man werd ruim een maand geleden 's nachts neergestoken nadat hij geld had opgenomen bij een pinautomaat in de Amsterdamse wijk Zeeburg.

Verdronken

BUSSLO - In de recreatieplas bij Busslo is gisteren een 43-jarige inwoner van Ede verdronken tijdens het zwemmen. Een duikersploeg slaagde er snel in de man te vinden; reanimatie was niet meer mogelijk.

Brand

GELDERMALSEN - In Geldermalsen is zaterdagmorgen een winkel in huishoudelijke artikelen in vlammen opgegaan. De bewoner van het pand aan de Geldersestraat kon op tijd het pand verlaten. Een fotozaak naast de getroffen winkel heeft volgens een politiewoordvoerster rook- en waterschade opgelopen. Een getuige vertelde dat de brand is ontstaan in pallets die achter de winkel lagen. Daarna is de brand snel naar binnen geslagen.

Uit de vaart

LEIDSCHENDAM - Twee dronken opvarenden van een snelle motorboot zijn zaterdag door de politie aangehouden nadat ze met enorme snelheid het fietspad naast de Vliet in Leidschendam waren opgevaren. Een van hen raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De boot is in beslag genomen.

Vechtpartij

LELYSTAD - Bij een discotheek aan de Stadsweg in Lelystad zijn tijdens de weekwisseling twee mannen van 17 en 19 jaar uit Amsterdam aangehouden die verdacht worden betrokkenheid bij een vechtpartij met twee portiers. De portiers moesten zich onder doktersbehandeling stellen. Naar de toedracht stelt de politie een onderzoek in.

Mishandeling

LICHTENVOORDE - Een 16-jarige inwoner van Lichtenvoorde is zaterdag gewond geraakt toen hij bij een mishandeling met zijn hoofd op een ijzeren punt van een hekwerk viel. De jongen liep met een aantal vrienden op de Markt in Lichtenvoorde, toen een fietsende man recht op hem afreed. Toen de 16-jarige daarover een opmerking maakte, stapte de fietser af en gaf de jongen tot tweemaal toe een harde stomp in het gezicht. Daardoor viel hij achterover en belandde met zijn hoofd op de stalen punt van een afrastering.

Afgezaagd

MEPPEL - Onbekenden hebben tien parkeermeters aan de Woldstraat in Meppel van hun voetstuk gezaagd en zijn ermee vandoor gegaan. Het weghalen gebeurde met een pijpensnijder, die door fitters wordt gebruikt om pijpen en buizen op maat te snijden. De oude meters zouden binnenkort worden vervangen door digitale parkeermeters. De schade is ruim 10 mille.

Ongeval

PEKELA - Een 49-jarige landbouwer is zaterdagmiddag overleden nadat hij in het Oost-Groningse Boven Pekela tijdens werkzaamheden op het land in een mestinjectiemachine terecht was gekomen.

Husky

TERNEUZEN - In Terneuzen is gistermiddag een husky doodgegaan nadat hij twee uur in een afgesloten auto opgesloten had gezeten. De wagen stond met dichte ramen in de zon op een parkeerplaats aan de Scheldekade. Medewerkers van de dierenambulance hebben nog geprobeerd de hond te reanimeren. De eigenaar was zo van streek, dat de politie van vervolging afzag.

Aanhouding

TIEL - De politie heeft vijf inwoners van Tiel aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een ernstige mishandeling in de nacht van 6 op 7 mei. In de vroege ochtend van 7 mei kwam bij de politie de melding binnen van een vechtpartij nabij de uitstapplaats van een disco aan de Laan van Westroijen. De politie trof een 18- jarige inwoner van Echteld aan die door een groep jongens ernstig was mishandeld. De jongen werd met een gecompliceerde jukbeenbreuk en een oogkasbreuk opgenomen in het ziekenhuis Rivierenland in Tiel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 mei 2000

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Stille tocht

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 mei 2000

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken