Bekijk het origineel

Cursus Carr: beste kans op stoppen met roken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Cursus Carr: beste kans op stoppen met roken

2 minuten leestijd

Wie wil stoppen met roken, lijkt het beste af met een cursus van Allen Carr. Volgens een onderzoek is 34 procent van de rokers die een jaar of langer geleden deelnamen aan een bijeenkomst van deze Britse stoppen-met-rokengoeroe definitief van de sigaret af.

Dit succespercentage is hoger dan andere bekende methoden of hulpmiddelen om te stoppen met roken, zoals nicotinepleisters en -kauwgom, de cursussen van GGD's, het maatadvies van de Stichting Volksgezondheid en Roken (Stivoro), een laserbehandeling of acupunctuur. De slagingskansen van genoemde methoden schommelen tussen de 5 en de 23 procent.

Het onderzoek, uitgevoerd door een onafhankelijk bureau in opdracht van Allen Carr, vond plaats onder 1500 mensen die in de periode tussen juli 1997 en juli 1998 aan de Allen Carr-cursus hadden deelgenomen. Zo'n bijeenkomst duurt vijf uur. Het motto van Carr is dat stoppen geen kwestie is van wilskracht, maar van inzicht.

Directeur T. Prins van Stivoro gunt Allen Carr het succes. "Maar wij gaan nu niet deze methode als de beste promoten. Van de cursisten is namelijk 64 procent niet geslaagd. Stoppen met roken is ook een individuele zaak. Wat bij de een werkt, lukt niet bij de ander. Daarom heeft het zin zo veel mogelijk methoden onder de aandacht te brengen."

De massale poging tot stoppen met roken die Stivoro begin dit jaar ter ere van de millenniumwisseling opzette, scoort overigens ook goed. Van

de 800.000 Nederlanders die begin dit jaar probeerden te stoppen met roken, waren er na zes weken nog 240.000 over: een slagingspercentage van 30.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 mei 2000

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Cursus Carr: beste kans op stoppen met roken

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 mei 2000

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken