Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Een schilderij op je bord

Bekijk het origineel

Bladerweergave niet beschikbaar
+ Meer informatie

Een schilderij op je bord

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Als je in Japan woont, eet je Japans. Voor Matthijs van den Heuvel, die anderhalf jaar in Tokio werkte, was dat eerst even wennen. "Alles smaakt anders. Er is maar heel weinig hetzelfde als in Nederland." Als voorbeeld noemt hij de rijst. Die wordt met stokjes gegeten en is daarom veel plakkeriger. Er staan ook veel dingen op het menu die voor Nederlanders onbekend zijn. Zeesla of zeewier, bijvoorbeeld. Die wordt om de sushi heen gewikkeld. De groenten zijn er vaak fel gekleurd, paars of geel. "Heel kleurrijk."

U heeft geen rechten om dit artikel te lezen Premium Artikel

Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.

Inloggen Neem (proef)abonnement

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 mei 2000

Reformatorisch Dagblad | 52 Pagina's

Een schilderij op je bord

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 mei 2000

Reformatorisch Dagblad | 52 Pagina's