Bekijk het origineel
Bekijk het origineel
Een schilderij op je bord
Als je in Japan woont, eet je Japans. Voor Matthijs van den Heuvel, die anderhalf jaar in Tokio werkte, was dat eerst even wennen. "Alles smaakt anders. Er is maar heel weinig hetzelfde als in Nederland." Als voorbeeld noemt hij de rijst. Die wordt met stokjes gegeten en is daarom veel plakkeriger. Er staan ook veel dingen op het menu die voor Nederlanders onbekend zijn. Zeesla of zeewier, bijvoorbeeld. Die wordt om de sushi heen gewikkeld. De groenten zijn er vaak fel gekleurd, paars of geel. "Heel kleurrijk."
Premium Artikel
Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.
Inloggen Neem (proef)abonnementBekijk de hele uitgave van zaterdag 27 mei 2000
Reformatorisch Dagblad | 52 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 mei 2000
Reformatorisch Dagblad | 52 Pagina's