Bekijk het origineel

ANWB: Drenthe niet stil genoeg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

ANWB: Drenthe niet stil genoeg

2 minuten leestijd

ASSEN - De als rustig bekend staande provincie Drenthe is niet stil genoeg. Dat concludeert de ANWB na een onderzoek dat in deze provincie is gehouden. De resultaten zijn gisteren overhandigd aan gedeputeerde J. Dijks.

Uit het onderzoek van de ANWB blijkt dat slechts 25 procent van de fietspaden en 33 procent van de wandelpaden in Drenthe voldoen aan de eisen die de meeste wandelaars en fietsers stellen aan stilte.

De ANWB vreest dat het nog erger wordt door het toenemende weg- en vliegverkeer. "De ANWB heeft Drenthe als eerste gekozen, omdat deze provincie bekend staat als dé wandel- en fietsprovincie van Nederland. Maar in Drenthe vind je ook verschillende soorten geluidsbronnen", licht S. Engelsman, woordvoerder ANWB regio Noord, toe.

Drenthe wordt geadviseerd om maatregelen te nemen, zoals een adequate aanplant van bomen en struiken langs geluidproducerende bronnen, het sluiten van wegen voor gemotoriseerd en vrachtverkeer, recreanten vragen hun auto te laten staan, het aantal vliegbewegingen van militaire vliegtuigen terugdringen en het beperken van vliegroutes boven recreatieve gebieden. "Dit zijn slechts voorstellen. Overleg is hier op zijn plaats", vult woordvoerder A. Vonk van de ANWB in Den Haag aan.

Drenthe is niet blij met het onderzoek van de ANWB. Volgens gedeputeerde Dijks schetst het rapport een te somber beeld van de provincie.

Hij vindt het jammer dat de ANWB niet eerst overleg heeft gehad met de provincie. Dijks meent dat er pas een oordeel kan worden geveld als er een vergelijking is gemaakt met andere provincies.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 mei 2000

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

ANWB: Drenthe niet stil genoeg

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 mei 2000

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken