Bekijk het origineel

Aandacht voor 100-jarige koningin-moeder

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Aandacht voor 100-jarige koningin-moeder

4 minuten leestijd

Ook Koninklijke PTT Post is aan vakantie toe en daarom komen de eerste nieuwe zegels pas op 23 augustus uit. Zij hebben betrekking op de manifestatie Sail 2000 in Amsterdam. Nadere bijzonderheden volgen in de rubriek van 12 augustus. Stempelnieuws is er wel volop.

Voor de Nationale Postzegelexpositie in Zwitserland werd een speciaal stempel vervaardigd. Poststukken die voor verzamelaars moeten worden gestempeld, kunnen tot uiterlijk 29 juli in een gefrankeerde omslag worden toegezonden aan PTT Post Collect Club, Postbus 30051, 9700 RN Groningen. Op het omslag vermelden: NABA 2000.

Ook voor de 39e Dag van de Aerofilatelie is een bijzonder stempel ontworpen. Verzamelaars kunnen tot uiterlijk 21 oktober gefrankeerde enveloppen zenden naar bovengenoemd adres. Op het omslag vermelden: 39e Dag van de Aerofilatelie.

Nog één speciaal stempel is er aan te kondigen en wel dat voor de postzegeltentoonstelling Linphilex in Weert op 21 oktober. Tot deze datum kunnen enveloppen worden ingeleverd bij de Collect Club; zie hierboven. Op het omslag aangeven: Linphilex 2000.

Gelegenheidsenveloppen

De Stichting Vrienden van de Traditiekamer van de Marineluchtvaartdienst vult zijn serie enveloppen aan met de envelop MVKK nr. 37, gewijd aan de Fokker C-VIII W. De envelop kan worden besteld door overmaking van 7 gulden op postgiro 4273720 ten name van Gelegenheidsenveloppen MVK De Kooy.

De Stichting Vrienden van het Militair Luchtvaart Museum geeft in samenwerking met eerdergenoemde stichting envelop SVMLM nr. 34 uit. Bestellingen door overmaking van 7 gulden op postgironummer 413222 of banknummer 050.42.06.508 ten name van H. J. de Jong te Voorschoten. De verschijningsdata zijn respectievelijk 25 en 27 oktober. Bij bestellingen wel de nummers van de envelop aangeven.

Koninklijke verjaardag

Koningin-moeder Elizabeth van Engeland hoopt op 4 augustus haar honderdste verjaardag te vieren. Natuurlijk verschijnen daar speciale postzegels voor, niet alleen in Engeland maar ook in diverse landen die vroeger onder Brits bestuur stonden.

Engeland - Er komt een souvenirvel uit met vier zegels van 27 p, respectievelijk met portretten van de koningin-moeder, van koningin Elizabeth, van prins Charles en van prins William.

Jersey - Hier een souvenirvel met vier foto's van de koningin-moeder, waarin twee zegels van 50 p.

Duitsland - Donderdag verscheen een herdenkingszegel over de componist Johann Sebastian Bach, die leefde van 21 maart 1685 tot 28 juli 1750. Het is een portretzegel met een waarde van 110 pf.

Israël - Vorige maand werd een zegel van 5,60 s uitgegeven, met portret van Bach en het orgel van de kerk te Leipzig. Dit orgel werd gebouwd door Gottfried Silbermann, vriend van Bach.

Malta - De posterijen schenken met vier zegels in de waarde van 6,6 en tweemaal 16 c aandacht aan de eerste zeppelinvlucht. De zegels kwamen op 28 juni in omloop.

Cyprische kerken

Brazilië - Brazilië schonk door middel van postzegels aandacht aan drie vrouwelijke luchtvaartpioniers. Op 8 april 1922 vloog Thereza de Marzo veertig minuten in een Gaudron-G III; een dag later leverde A. P. Machado eenzelfde prestatie. Zij was de eerste pilote op een vlucht van Sao Paulo naar Rio de Janeiro.

Cyprus - Op 29 juni een serie van vier zegels met thema Cypriotische kerken onder Turks bewind; op dezelfde dag een herdenkingszegel voor de vijftigste verjaardag van de Europese conventie voor rechten van de mens.

Griekenland - Vier zegels ter ere van Griekse marinetradities; waarden: 10, 120, 170 en 400 drachmen; afbeeldingen van diverse oorlogsschepen.

Oostenrijk - Op 2 juni kwam een zegel uit ter herdenking van de ontdekking van bloedgroepen door Karl Landsteiner, grondlegger voor verdere medische ontwikkelingen.

Turkije - Ter gelegenheid van de Wereldvogeldag werden op 5 juni twee souvenirvellen uitgegeven, waarop afbeeldingen van diverse vogels, onder andere de keizeradelaar.

Vaticaanstad - Voor de vijftiende wereldjeugddag in augustus in Rome werden enkele zegels uitgegeven met als thema Johannes 1:14: "Het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond."

Verenigde Staten - Op 14 juni werd in Baltimore het eerste vel gepresenteerd van twintig zegels met de geschiedenis van de Amerikaanse vlag.

Zweden - Nieuwe zegels met portretten van koning Carl XVI Gi Gustaf en koningin Silvia op 17 augustus; waarden 5 en 8 SEK.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 juli 2000

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Aandacht voor 100-jarige koningin-moeder

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 juli 2000

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken