Bekijk het origineel

Middelburg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Middelburg

2 minuten leestijd

Middelburg heeft de toerist meer te bieden dan een watertocht en wandelingen. Een greep uit het aanbod: * De VOC-stadswandeling kan ook onder leiding van een gids gelopen worden (april-okt. dagelijks vanaf het VVV-kantoor, 13.30 uur). Donderdags is er geen VOC-, maar een Kerkenpadwandeling. * Van april t/m oktober zijn er dagelijks rondleidingen in het stadhuis. * Miniatuur Walcheren, waar het hele eiland in een bloemrijke tuin op schaal is nagebouwd. Ingang Molenwater. Tel. 0118-612525. * Rondritten per paardentram vanaf de Nieuwe Burg of de Markt (juni-sept.). * Rondvaart Veerse Meer, vanaf de Loskade (tel. 0118-419367). * Gasthuiskerk (Lange Delft): geopend in juli en aug. op donderdag van 10.00-16.00 uur. Synagoge (Herenstraat): donderdags 10.00-16.00 uur. Oostkerk: mei t/m okt., donderdags 10.00-16.00 uur; half juni-sept. ook 's woensdags. * De Abdij is een voormalig kloostercomplex, waarvan de geestelijken in 34 Zeeuwse kerken het recht van pastoorsbenoeming hadden. Na het verjagen van de monniken in 1574 namen de Staten van Zeeland de Abdij in bezit en het provinciebestuur is er nog altijd in gevestigd. In de voormalige kanunnikenwoningen is het Zeeuws Museum gehuisvest. Het biedt een overzicht van 2000 jaar Zeeuwse geschiedenis. In het Historama is de geschiedenis van de Abdij te zien. De Nieuwe Kerk, Wandelkerk en de Koorkerk zijn van mei t/m september te bezoeken. De Nieuwe Kerk wordt momenteel gerestaureerd. De boten van Rondvaart Middelburg varen op variabele tijden af, afhankelijk van de toestroom van 'varensgasten'. Meevaren kost 9, voor kinderen t/m 12 jaar 5, voor 65-plussers 8. "Senioren willen soms niet weten hoe oud ze zijn en laten daarvoor de korting zelfs schieten", lacht schipper Minderhoud. Op humoristische wijze, in een rappe mengelmoes van Nederlands en Duits, geeft hij tekst en uitleg tijdens de 35 minuten durende vaartocht. Vertrekpunt: Achter de Houttuinen 39. Tel. 0118-643272.

De stadsgids met twee stadswandelingen en tal van andere gegevens is voor 6,50 verkrijgbaar bij de VVV, Nieuwe Burg 40 (tel. 0118-659944). In het hart ervan zit een Touristpass met kortingsbonnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 juli 2000

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Middelburg

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 juli 2000

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken