Bekijk het origineel

Productie van VW Beetle ligt stil door staking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Productie van VW Beetle ligt stil door staking

1 minuut leestijd

NEW YORK - De productie van Volkswagens nieuwe "Beetle" in Mexico ligt stil door een staking van 12.600 werknemers. Onderhandelingen over salarisverhoging werden gisteren opgeschort.

Vorige week vrijdag legden de 12.600 werknemers van de Volkswagen-fabriek in Puebla op 100 kilometer van Mexico-stad het werk neer, nadat tien dagen onderhandelen over een salarisverhoging niets had opgeleverd. De vakbonden eisen 35 procent meer loon, maar de VW-directie biedt voorlopig niet meer dan 9 procent, wat in feite niet meer is dan een inflatiecorrectie.

Door de staking ligt de totale productie van de nieuwe Beetle stil, want dit populaire model wordt alleen in Puebla gemaakt. Verder worden daar ook nog de voorganger van deze Beetle geproduceerd voor de Latijns-Amerikaanse markt, de Jetta en de Golf cabriolet. De productie van de nieuwe Beetle is voor een belangrijk deel bestemd voor de Amerikaanse en Europese markt. De andere modellen worden voornamelijk verkocht in Mexico en Latijns-Amerika.

Volkswagen verkocht in de eerste helft van dit jaar in Mexico 47 procent meer dan in de eerste helft van vorig jaar. De bonden zeggen dat de werknemers recht hebben op een deel van deze winst vanwege hun inspanningen. De directie daarentegen wijst op de salarisverhoging van 20 procent van vorig jaar en zegt dat zulke verhogingen niet elk jaar herhaald kunnen worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 augustus 2000

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Productie van VW Beetle ligt stil door staking

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 augustus 2000

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken