Bekijk het origineel

Gewogen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gewogen

2 minuten leestijd

"Te zelfder ure kwamen er vingeren van eens mensen hand voort"

Daniël 5:5a

Het is goddeloos wanneer men Gods alwetendheid vergeet en zondigt. Ja, het is God tergen als we in die alwetendheid geloven en echter toch zondigen met opgeheven hand. Dat God onze zonden weet en telt, moet ons voorzichtig doen wandelen. God ziet op ons met een doorzoekend oog, met een beproevend oog, met een wrekend oog en telt onze daden om ons naar onze werken te richten. Over ons staat geschreven: Mene, Mene en mogelijk is ons einde haast gekomen.

Wend u toch met een oprecht geloof tot Christus, Die om onze zonden en tot voldoening van die met de overtreders is geteld. Alleen om Zijn voorbede zijn wij tot nu toe nog gespaard gebleven. Bid God ernstig dat Hij door Zijn Geest u een heilige cijferkunst leert, namelijk die waarom Mozes smeekt in Psalm 90:12: "Leer ons alzo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen." Doe dat opdat wij onze tijd recht mogen besteden en Gods weldaden leren tellen, zo veel dat kan.

Als het verderf zou komen over ons land en het woord Mene, Mene, onherroepelijk geschreven is, omdat er zo weinigen bekeerden onder ons zijn, zal Hij de Zijnen kennen die Hij ten leven heeft getekend. God zal hun verdrukkingen en omzwervingen tellen en hun tranen in Zijn fles vergaderen. Zij zullen ten eeuwigen leven onder de uitverkorene ten leven geteld worden en in de hemel behoeft niet meer geteld of gewogen te worden.

Carolus Tuinman,

predikant te Middelburg

(Keurstoffen, 1756)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 september 2000

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Gewogen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 september 2000

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken