Bekijk het origineel

Elf piloten van BA geschorst om

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Elf piloten van BA geschorst om "drankgebruik"

1 minuut leestijd

LONDEN (AP) - British Airways heeft elf piloten en drie man cabinepersoneel geschorst die ervan zijn beschuldigd kort voor het begin van vluchten alcohol te hebben gedronken.

De luchtvaartmaatschappij maakte gisteren bekend een onderzoek te hebben ingesteld, na door de televisiezender Channel 4 op de hoogte te zijn gebracht van de inhoud van een volgende week uit te zenden documentaire, waarin te zien is hoe piloten en cabinepersoneel zich te buiten gaan aan drank en vervolgens naar het vliegveld vertrekken voor een vlucht.

Vliegtuigpersoneel van British Airways mag acht uur voor het zich op het vliegveld moet melden voor een vlucht geen alcohol drinken. In de zestien uur voor die periode van acht uur mag slechts matig worden gedronken.

Volgens de Britse pilotenbond hebben de makers van de documentaire oud-personeelsleden ingezet om aan te pappen met piloten en cabinepersoneel die in Europese hotels verbleven. De bemanning werd volgens de bond zonder dat ze het wist gefilmd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 oktober 2000

Reformatorisch Dagblad | 23 Pagina's

Elf piloten van BA geschorst om

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 oktober 2000

Reformatorisch Dagblad | 23 Pagina's

PDF Bekijken