Bekijk het origineel

Verkeer tijdens weekwisseling eist acht mensenlevens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verkeer tijdens weekwisseling eist acht mensenlevens

2 minuten leestijd

APELDOORN - Het verkeer heeft tijdens de weekwisseling acht mensenlevens geëist. Op de provinciale weg N848 in Asperen kwam vrijdagavond een 17-jarige inwoner van Arkel om. Het ongeluk ontstond toen de bestuurder bij een inhaalmanoeuvre moest uitwijken en tegen een boom reed.

Een 65-jarige vrouw uit Maastricht overleed aan de gevolgen van de verwondingen die ze zaterdagmiddag opliep bij een verkeersongeval in haar woonplaats. Zij werd bij het oversteken van de Meerssenerweg aangereden door een personenauto.

Een 19-jarige vrouw uit Wetering nabij Steenwijk is zaterdagochtend door een verkeersongeval om het leven gekomen. De vrouw reed in haar woonplaats slingerend op een bromfiets

en werd midden op de weg geraakt door de buurtbus die haar tegemoet reed.

Een 38-jarige inwoonster van Abcoude is zaterdag om het leven gekomen door een verkeersongeval in Vinkeveen. De vrouw reed met haar auto frontaal tegen de wagen van een 56-jarige man uit Harmelen.

Bij een verkeersongeval op de weg Aan de Bergen in het Limburgse Heythuysen is gisteravond rond zeven uur een motorrijder om het leven gekomen. De man botste op een auto die bij het afslaan vermoedelijk geen voorrang verleende. De 70-jarige bestuurder van de auto bleef ongedeerd, maar zijn echtgenote is met onbekende verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

Een 52-jarige Engelsman kwam zaterdag om het leven bij een verkeersongeval op de Boelenhamsestraat in Dodewaard. De auto, waarin het slachtoffer als passagier op de achterbank zat, werd bestuurd door een 21-jarige Engelsman. De bestuurder verklaarde dat hij wilde uitwijken voor een overstekend konijn. Hij botste tegen een boom en raakte vervolgens met het voertuig van de weg en kwam in een weiland tot stilstand.

In eerste instantie leek de 52-jarige niets te mankeren. Later zakte hij echter in elkaar. Hulp van ambulancepersoneel mocht niet meer baten. De 21-jarige automobilist werd aangehouden omdat hij te veel had gedronken.

In Aalten kwam vrijdagavond een 65-jarige vrouw uit Arnhem om het leven. De vrouw bestuurde een personenauto en raakte op de Industrieweg door nog onbekende oorzaak van de weg af. De 63-jarige echtgenoot van het slachtoffer, die naast haar in de auto zat, liep slechts lichte verwondingen op.

Bij een aanrijding in haar woonplaats Wouterswoude is zaterdag de 79-jarige Jeltje Kuitert om het leven gekomen. De vrouw stak met haar elektrische invalidenwagentje de Hoofdweg over, vlak voor een personenauto bestuurd door een 52-jarige inwoner van Dokkum. Deze kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 23 oktober 2000

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Verkeer tijdens weekwisseling eist acht mensenlevens

Bekijk de hele uitgave van maandag 23 oktober 2000

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken