Bekijk het origineel

Steekpartij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Steekpartij

3 minuten leestijd

DEVENTER - Een 23-jarige inwoner van Deventer is gisterochtend in een pand aan de Lange Zandstraat in Deventer neergestoken. De man is in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis. Een 31-jarige Deventenaar is aangehouden. Over de aanleiding van de steekpartij kon de politie gisteren geen nadere informatie verstrekken.

Brand

ELBURG - Een 26-jarige Nunspeter is gisterochtend naar het ziekenhuis overgebracht nadat hij in een bedrijf in Elburg een brand had proberen te blussen. Tijdens werkzaamheden in een pand aan de Industriestraat in Elburg vloog een nog onbekende stof in brand. De man wist dit te blussen, maar moest naar het ziekenhuis vanwege het mogelijke ontstaan van giftige stoffen.

CVV

ELBURG - De gemeente Elburg heeft besloten om met de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Hattem en Epe een systeem van Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) in te voeren. CVV is vervoer van deur tot deur, meestal met gewone taxi's. Vervoersonderneming Arriva zal het CVV uitvoeren.

Drugsactie

ENSCHEDE - De politie van Enschede heeft gisteren vijf inwoners van Enschede aangehouden op verdenking van de handel in drugs. In totaal werd 650 gram hero┬┤ne aangetroffen. Een 22-jarige wordt gezien als hoofdverdachte.

Aangehouden

HENGELO - De politie heeft twee broers van 20 en 21 jaar uit Hengelo aangehouden op verdenking van een snelkraak bij een kledingzaak aan de Brinkstraat in Hengelo, anderhalve week geleden. In de woning van de 21-jarige verdachte werd een groot deel van de buit teruggevonden.

Gewond

LELYSTAD - Een medewerker van een bedrijf aan de Vaartweg in Lelystad is dinsdagavond gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De 56-jarige man uit Biddinghuizen kwam door nog onbekende oorzaak met zijn been terecht in een machine. Hij is met ernstige verwondingen aan zijn onderbeen overgebracht naar het ziekenhuis. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Scholierenstaking

RAALTE - Zo'n veertig leerlingen van het Carmelcollege in Raalte hebben gistermiddag gestaakt uit protest tegen de schoolleiding. De scholieren moeten soms drie keer per dag pendelen tussen twee schoolgebouwen. De tijd die daar voor staat is onvoldoende, zo menen de leerlingen. Ze willen onderwijs volgen in ÚÚn gebouw. De schoolleiding ziet vooralsnog geen oplossing voor het probleem.

Inbraak

RIJSSEN - Onbekenden hebben gisteren ingebroken in een uitzendbureau aan het Hogepad in Rijssen. De daders wisten het pand binnen te komen door een raam te forceren. Ze namen apparatuur mee ter waarde van 23.000 gulden.

Burgemeester

VRIEZENVEEN - Voor de functie van burgemeester van de nieuw te vormen gemeente Vriezenveen-Den Ham hebben zich vijf kandidaten gemeld. Vier zijn lid van het CDA en ÚÚn is van PvdA-huize. De nieuwe gemeente gaat op 1 januari van start.

Synagoge

VRIEZENVEEN - De gemeente Vriezenveen geeft een subsidie van 10.000 gulden aan de stichting Behoud Synagoge. De stichting wil de enige oude synagoge die Vriezenveen rijk is bewaren voor het nageslacht. Het op de gemeentelijke monumentenlijst staande gebouw uit 1923 is nu in gebruik als pakhuis.

Subsidie

ZWOLLE - Gedeputeerde Staten van Overijssel stellen 100.000 gulden beschikbaar voor het Enschedese project "Bamshoevecomplex, van industrie naar cultuur". Dit project omvat een plan voor een cultuurzone die zich uitstrekt van Groot Roombeek via het rijksmuseum Twente naar de binnenstad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 november 2000

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Steekpartij

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 november 2000

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken