Bekijk het origineel

Bijna 20.000 Turkse gevangenen vrij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bijna 20.000 Turkse gevangenen vrij

1 minuut leestijd

ANKARA - Bijna 20.000 gevangenen zijn tot nu toe in Turkije vrijgekomen op grond van een amnestiewet, die vorige week van kracht werd. Dat meldde het Turkse persbureau Anatolie gisteren.

De wet, op grond waarvan gevangenen tien jaar strafvermindering krijgen, is bedoeld om een eind te maken aan de overbevolking in de Turkse gevangenissen. De regering hoopt op die manier het gezag in de gevangenissen te kunnen herstellen. Uiteindelijk zal bijna de helft van de 72.000 gevangenen vrijkomen op grond van de amnestiewet. Een veroordeelde zat enkele dagen na zijn vrijlating alweer vast, nadat hij was betrapt op het verkopen van drugs, berichtte de krant Sabah. Een ander kwam een paar uur na zijn vrijlating om het leven bij een verkeersongeluk.

Overleden

In een ziekenhuis overleed gisteren een gevangene die twee maanden had geweigerd te eten en zichzelf vorige week in brand stak toen het leger de gevangenis in Cankiri bestormde. Het dodental van de bestormingen is daarmee gestegen tot 31. Volgens Anatolia overleed de man aan zijn brandwonden, maar volgens de Turkse Mensenrechtenbond overleed hij aan de gevolgen van zijn hongerstaking. Het leger bestormde twintig gevangenissen om een eind te maken aan hongerstakingen van gedetineerden, die protesteerden tegen hun op stapel staande overplaatsing naar kleinere cellen. Bijna honderd gedetineerden houden hun hongerstaking nog altijd vol. De meeste hongerstakers zouden leden van het Revolutionaire Volksbevrijdingspartijfront zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 december 2000

Reformatorisch Dagblad | 54 Pagina's

Bijna 20.000 Turkse gevangenen vrij

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 december 2000

Reformatorisch Dagblad | 54 Pagina's

PDF Bekijken