Bekijk het origineel

Falun Gong hoopt op nieuwe afspraak

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Falun Gong hoopt op nieuwe afspraak

2 minuten leestijd

HONGKONG (ANP) - De in China verboden religieuze beweging Falun Gong hoopt dat een hoge Nederlandse delegatie binnenkort alsnog met haar vertegenwoordigers in Hongkong kan spreken.

Dat zegt een woordvoerster van de Falun Gong in Hongkong vandaag in de krant South China Morning Post. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Van Aartsen besloot afgelopen dinsdag zijn trip naar de Volksrepubliek op het laatste moment te annuleren omdat Peking weigerde in te stemmen met een ontmoeting tussen Van Aartsens ambassadeur voor de mensenrechten en vertegenwoordigers van onder meer Falun Gong. Peking beschouwt haar als een staatondermijnende sekte.

Hui Yee-han van de Falun Gong in Hongkong, de voormalige Britse kroonkolon ie, waar de beweging nog enige bewegingsruimte heeft, zegt in de krant teleurgesteld te zijn. "Als ze alsnog komen, willen we ze vertellen over de vervolging van aanhangers op het Chinese vasteland en over de groeiende druk op volgelingen in Hongkong", aldus Hui.

Intussen gaan de autoriteiten in Hongkong de in China verboden spirituele beweging Falun Gong scherper in de gaten houden. Dat heeft gouverneur Tung Chee-hwa vandaag gezegd. De gouverneur zei verder dat de regering van Hongkong niet zal toestaan "dat ook maar iemand van Hongkongs vrijheid en tolerantie gebruikmaakt om de orde en stabiliteit in Hongkong of op het vasteland te ondermijnen."

Zie ook pag. 2: "Opnieuw zeven leden van Falun Gong gestorven".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 februari 2001

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Falun Gong hoopt op nieuwe afspraak

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 februari 2001

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken