Bekijk het origineel

Apenbaby

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Apenbaby

4 minuten leestijd

APELDOORN - In de Apenheul in Apeldoorn is zaterdag de orang-oetanbaby Sandakan geboren. Het is nog niet bekend of het om een jongens- of meisjesaap gaat. De Apenheul heeft de geboorte gisteren bekendgemaakt. Het is de eerste baby van de negentienjarige moeder. De bevalling verliep probleemloos. De baby is vanaf 31 maart te bekijken voor bezoekers van de dierentuin.

Krasvandaal

ASSEN - Een 64-jarige vrouw heeft bekend dat zij al sinds november vorig jaar regelmatig auto's bekrast. Zij sloeg de hand aan auto's waarvan zij vond dat die haar in de weg stonden. Ze liep tegen de lamp door de oplettendheid van een bewoner van de Berkenstraat, die de laatste tijd extra alert was omdat zijn auto al diverse malen een beurt had gehad. Het is niet bekend hoeveel auto's de vrouw heeft beschadigd.

Dierenmishandeling

DIEPENVEEN - De politie heeft zondag drie jongens uit Diepenveen in de leeftijd van 13 en 14 jaar aangehouden voor het plegen van dierenmishandeling. Dat heeft de politie gisteren meegedeeld. Het trio zou in het bos aan de Lichtenbergerlaan in hun woonplaats een kip hebben gemolesteerd. De jongens hebben net zolang met de kip gegooid tot deze dood ging. De jongens, die zijn overgedragen aan hun ouders, zullen binnenkort te horen krijgen welke straf zij zullen krijgen.

Overleden

DRACHTEN - In zijn woonplaats Drachten is afgelopen zaterdag Frieslands meest gelezen schrijver, Rink van der Velde, op 68-jarige leeftijd overleden. Van der Velde schreef ruim dertig romans en verhalenbundels. Zijn bekendste boek, "De Fu^ke", werd vorig jaar verfilmd. Hoofdpersoon in de boeken van Van der Velde is meestal de gewone man die het tegen het gezag opneemt. Van der Velde schreef zowel detectives als romans. In totaal werden 200.000 boeken van hem verkocht.

Ontruimd

HEERENVEEN - De brandweer heeft gisteravond drie bedrijven op een industrieterrein in Heerenveen ontruimd wegens explosiegevaar van een tankauto met acrylzuur. De chemische stof raakte door nog onbekende oorzaak oververhit. Volgens de brandweer was omstreeks 21.00 uur het ergste gevaar geweken. "De temperatuur in de tank is stabiel", aldus een woordvoerder. De normale temperatuur van acrylzuur is 12 graden. Bij het begin van de avond werd in de tank 32 graden gemeten. Het afkoelen van de tank en het overpompen van het zuur duurde de hele avond. Het industrieterrein in Heerenveen waar de tankauto stond, was tot middernacht afgesloten.

Rouwmonumenten

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen staat niet meer toe dat er in de bermen van gemeentelijke wegen monumentjes worden opgericht ter nagedachtenis aan dierbaren die daar bij een verkeersongeval om het leven zijn gekomen. Intussen heeft de provincie een brief gestuurd aan alle gemeenten dat die rouwmonumentjes ook zijn verboden langs provinciale wegen. De provincie vindt dat de gedenktekens de aandacht van het verkeer afleiden. Het neerleggen van een bos bloemen is wel toegestaan.

Mishandeld

NIJMEGEN - Een medewerker van een café aan de Grote Markt in Nijmegen is in de nacht van zaterdag op zondag ernstig mishandeld door een groep bezoekers. De mishandeling had plaats toen de medewerker bij een woordenwisseling tussen bezoekers tussenbeide wilde komen. De man, een 41-jarige Nijmegenaar, werd onder meer met een glas in zijn gezicht geslagen, waarbij zijn oog net niet werd geraakt. De man werd gewond overgebracht naar het Nijmeegse Radboudziekenhuis.

Omgekomen

ZWINDEREN - Een 76-jarige fietser uit Coevorden is gistermiddag om het leven gekomen bij een aanrijding met een auto. De man reed op de Burgemeester Legroweg in Zwinderen (gemeente Coevorden) en sloeg volgens de politie plotseling linksaf, waarna hij werd geschept door een auto. De politie vermoedt dat de man de auto niet heeft opgemerkt. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 20 februari 2001

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Apenbaby

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 20 februari 2001

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken