Bekijk het origineel

Daklozen met Rotterdammers aan tafel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Daklozen met Rotterdammers aan tafel

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Daklozen waren zaterdag duidelijk in de meerderheid, maar er waren toch ook gewone Rotterdammers. De bestuursleden van de Stichting Samen Lekker Eten waren dan ook duidelijk tevreden over het eerste diner van de stichting op het Schouwburgplein in Rotterdam. Voor het diner hadden zwervers doorsnee Rotterdammers uitgenodigd.

De nog jonge stichting, ontstaan uit een club vrienden die meer willen doen voor de daklozen in Rotterdam, is inmiddels aangevuld met tien daklozen. Doel van de stichting is integratie van dak- en thuislozen en de inwoners van Rotterdam. Daarbij wordt ook het bedrijfsleven betrokken. Dat steunde het diner volop; onder anderen diverse koks van verschillende hotels en restaurants kookten de maaltijd.

Ook de gemeente is gecharmeerd van het initiatief. Burgemeester Opstelten serveerde professioneel het voorgerecht uit. Hij prikte nog een vorkje mee van de gerookte zalm, maar moest toen weer weg. Inmiddels waren de tafels goed gevuld, al waren niet alle honderd genodigden op komen dagen. Wel waren er meer dan honderd daklozen.

Volgens een woordvoerster van de stichting is het de bedoeling dat de dak- en thuislozen op termijn zelf de activiteiten gaan runnen. De zwervers die al in het bestuur zitten, hebben het zeer naar hun zin. Twee van hen hebben door de organisatie van het diner inmiddels weer zo veel structuur in hun leven, dat ze het daklozenbestaan vaarwel hebben gezegd.

Binnenkort begint de stichting een computercursus, gegeven door een collega-dakloze, en er komt ook een "beauty-dag" aan. Later dit jaar komt er nog een diner waarbij dak- en thuisloze gewone Rotterdammers uitnodigen. Dan moeten er duizend mensen aan tafel zitten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 februari 2001

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Daklozen met Rotterdammers aan tafel

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 februari 2001

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken