Bekijk het origineel

Oorzaak vliegcrash Heeten onbekend

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Oorzaak vliegcrash Heeten onbekend

1 minuut leestijd

HEETEN - De inzittenden die gisteren met een sportvliegtuig verongelukten bij Heeten waren een 38-jarige man uit Tsjechië en een 31-jarige man uit Amsterdam.

Het toestel stortte neer in een landbouwgebied in de buurt van het Overijsselse Heeten (gemeente Raalte). Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Het eenmotorige vliegtuigje, van het type Yakolev 52, maakte een oefenvlucht en was opgestegen van vliegveld Teuge. Getuigen zagen dat het vliegtuig omstreeks half elf cirkelend hoogte verloor en uiteindelijk loodrecht op een akker aan de Stokvisweg neerstortte.

Het toestel belandde op zo'n 50 meter van een woning in een bouwland. De inzittenden waren vermoedelijk op slag dood. Het toestel stond geregistreerd in Tsjechië. Volgens een woordvoerder van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) stonden beide slachtoffers bekend als geroutineerde vliegers. De Raad voor Transport en Veiligheid stelt samen met de Luchtvaartpolitie van het KLPD een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeluk.

Loco-burgemeester J. W. L. Elshof van de gemeente Raalte zei gisteren niet te weten dat er regelmatig sportvliegtuigjes boven Heeten stunten. "We willen onderzoek laten doen naar de oorzaak van het ongeluk, we wachten de onderzoeken af." Het vliegtuigje was eigendom van vliegmaatschappij Red Star uit Teuge.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 maart 2001

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

Oorzaak vliegcrash Heeten onbekend

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 maart 2001

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

PDF Bekijken