Bekijk het origineel

Aangeklaagd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Aangeklaagd

3 minuten leestijd

ASSEN - De weduwe van een vorig jaar overleden 65-jarige Assenaar heeft een klacht ingediend tegen een internist van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Volgens de vrouw heeft de arts te lang vastgehouden aan de, naar later bleek verkeerde, diagnose van suikerziekte. De man stierf aan de gevolgen van een tumor in zijn rug. De internist weigerde een onderzoek met een MRI-scan en opname in het WZA. Bovendien zou hij volgens de weduwe slecht hebben gecommuniceerd met de familie.

Diefstal

HEINO - Uit een weiland in Heino is zondag een shetlanderveulentje gestolen. Dat maakte de politie gisteren bekend. De nageboorte en navelstreng lagen in het weiland waar de moeder liep. Een 64-jarige inwoner van Heino deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Vals geld

HENGELO - Bij een winkel in Hengelo heeft een man gisteren met vals geld betaald. De man overhandigde een briefje van 25 gulden. Nadat hij zijn wisselgeld had ontvangen, vroeg de man nog eens twee bankbiljetten van 25 gulden te wisselen. Op het moment dat de winkelier de briefjes in de kassalade deed, ontdekte hij dat de biljetten vals waren.

Klaagmuur

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen werkt niet mee aan het legaliseren van de klaagmuur tegen zinloos geweld. Inwoner D. Guichelaar heeft de muur bij Elim opgezet. B en W hebben dit gisteren besloten. Het college is bereid om samen met Guichelaar te zoeken naar een andere plek voor het monument.

Achtervolging

LELYSTAD - De politie heeft maandagavond na een achtervolging van bijna een uur op de Oostvaardersdijk een 46-jarige man uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed en poging tot doodslag. De man was in verwarde toestand in zijn auto gestapt en richting Almere gereden. Hij negeerde het stopteken van de politie.

Roofburcht

MEPPEL - Er komt een archeologisch onderzoek naar restanten van de middeleeuwse roofburcht De Kinkhorst in Meppel. Van hieruit werd gedurende een aantal jaren de bevolking van Zuidwest-Drenthe geterroriseerd door roofridder Roelof van Munster. De Archeologische Werkgroep denkt een maand voor het onderzoek van de bodem aan de Prins Hendrikkade nodig te hebben. Daarna wordt op die plek gestart met de bouw van 135 appartementen.

Hennep

PUTTEN - De politie heeft gisteren in Putten een hennepkwekerij ontmanteld. In totaal werden ruim 4500 hennepplanten afgevoerd. De 53-jarige eigenaar uit Amersfoort meldde zich vrijwillig bij de politie.

Kast

VRIEZENVEEN - De gemeente Vriezenveen heeft gisteren van inwoner H. Bosch een bijzondere kast gekregen. Bosch maakte het meubelstuk uit oude gebinten. De kast is uitgevoerd met veel houtsnijwerk. Aan de voorkant bevestigde Bosch de wapens van Vriezenveen en van de provincie Overijssel. Verder versierde hij het meubel met uitgesneden eikels en eikenbladeren.

Snelkraak

VROOMSHOOP - Onbekenden hebben een snelkraak uitgevoerd bij een elektronicazaak in Vroomshoop. Dat maakte de politie gisteren bekend. Getuigen zagen dat enkele personen met een auto de winkel ramden en dwars door de ruit reden. De auto bleef in de winkel achter. De mannen namen videocamera's mee.

Inbraak

ZALTBOMMEL - Een groot aantal woninginbraken en diefstallen in Zaltbommel is opgelost. De politie heeft gisteren vijf jongens in de leeftijd van elf tot zeventien jaar aangehouden. Zij hebben bekend. De jongens kwamen de woningen meestal binnen via openstaande slaapkamerramen. Drie van de inbrekers bekenden ook brand te hebben gesticht in een basisschool aan de Zandkampen in Zaltbommel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 maart 2001

Reformatorisch Dagblad | 23 Pagina's

Aangeklaagd

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 maart 2001

Reformatorisch Dagblad | 23 Pagina's

PDF Bekijken