Bekijk het origineel

Brand

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Brand

4 minuten leestijd

AMSTERDAM - Een 83-jarige vrouw is gisteren in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Zij had 's ochtends bij een brand in een bejaardenhuis in Amsterdam-West ernstige brandwonden opgelopen. De politie vermoedt dat de kleding van het slachtoffer vlam vatte toen zij een sigaret rookte. Ook de gordijnen vlogen in brand. Het vuur kon door het personeel van het tehuis geblust worden.

Bedrijfsongeval

DEN HAAG - Bij een afvalwerwerkingsbedrijf aan de Zonweg in Den Haag is gistermiddag door een bedrijfsongeval een man om het leven gekomen. De man bevond zich volgens een politiewoordvoerster op de werkvloer toen hij overreden werd door een shovel. Hij overleed ter plekke. De politie kan nog geen mededelingen doen over de identiteit van de man.

Bloemetje

DEN HAAG - Een 52-jarige Hagenaar is door de politie gisteren in de bloemetjes gezet vanwege zijn kordate optreden tijdens een beroving van een 74-jarige plaatsgenote. De man zag dat de vrouw op de Baden Powellweg van haar tas werd beroofd. De dader rukte met geweld de tas van haar schouder en ging ervandoor. De getuige ging achter de man aan en trof hem even verder aan in bosschages, waar hij de tas doorzocht. Toen de dief de getuige zag, gaf hij de zojuist gestolen tas aan de man met de opmerking: "Er zit geen geld in." De getuige kon de tas weer bij het bejaarde slachtoffer terugbezorgen. Aan de hand van zijn verklaringen kon de politie kort daarna de 34-jarige verdachte arresteren. De man is ingesloten.

Schietpartij

DEN HAAG - In een woning aan de Haagse Haringkade is gisteren bij een schietpartij een 42-jarige vrouw om het leven gekomen. Na een melding trof de politie in de woning twee zwaargewonde vrouwen uit Leiden aan. De politie startte onmiddellijk met reanimatie van een van de slachtoffers, maar dat mocht niet meer baten. De vrouw overleed ter plaatse. De 19-jarige andere vrouw werd met een schotwond vervoerd naar het Westeinde Ziekenhuis. Haar toestand is stabiel. In de woning hield de politie een 45-jarige Hagenaar aan als verdachte van de schietpartij. De aanleiding ligt in de relatiesfeer. Het wapen werd in de woning aangetroffen en in beslag genomen.

Onderzoek

HAARLEM - Gedeputeerde Staten van Noord-Holland steunen nader onderzoek naar een Wieringerrandmeer als ecologische verbindingszone tussen het IJsselmeer en het Amstelmeer. Deze keuze spoort volgens GS met de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening, waarin het kabinet ruimte wil reserveren voor de mogelijke aanleg van een randmeer bij Wieringen. Uit eerder onderzoek blijkt dat een Wieringerrandmeer van behoorlijke omvang landelijk en regionaal van meerwaarde is voor de samenleving. Het zal de kwaliteit van de regionale landschaps- en natuurwaarden versterken. Het betekent bovendien uitbreiding van het IJsselmeer, dé strategische waterberging en zoetwatervoorraad van Nederland.

Naamswijziging

UTRECHT - Op 1 april verdwijnt het in 1957 opgerichte Waterleidingbedrijf Midden-Nederland (WMN). Het bedrijf gaat verder onder de naam Hydron Midden-Nederland. Met deze nieuwe naam wordt de samenwerking in coöperatief verband met Hydron Zuid-Holland (voorheen WZHO) en Hydron Flevoland (voorheen FDM) onderstreept. Samen behoren de Hydron-bedrijven qua omvang en omzet, met bijna 1 miljoen aansluitingen, tot de top van Nederland. Het voorzieningsgebied van Hydron Midden-Nederland blijft hetzelfde: vrijwel de gehele provincie Utrecht, Hilversum en het Gelderse Scherpenzeel.

Beurs

UTRECHT - De provincie Utrecht staat vrijdag en zaterdag op de zogenoemde Carrièrebeurs Overheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Het is de eerste keer dat er een nationale carrièrebeurs speciaal voor overheidsorganisaties wordt gehouden. Tijdens deze beurs kunnen duizenden starters en professionals kennismaken met de overheid als werkgever. De provincie Utrecht wil vooral jonge pas afgestudeerde mensen interesseren voor een baan bij de overheid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 maart 2001

Reformatorisch Dagblad | 23 Pagina's

Brand

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 maart 2001

Reformatorisch Dagblad | 23 Pagina's

PDF Bekijken