Bekijk het origineel

Verkeer eist zeker vijf slachtoffers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verkeer eist zeker vijf slachtoffers

Jongetje komt om onder vrachtwagen

3 minuten leestijd

APELDOORN - Door verkeersongevallen zijn de afgelopen dagen ten minste vijf personen om het leven gekomen. Door een ongeval op een erf aan de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen is zaterdagmiddag een 5-jarige jongen uit Haarlem omgekomen.

De jongen kwam onder de wielen van een achteruitrijdende vrachtauto terecht. Het kind overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Het ongeval deed zich volgens de politie voor terwijl een 45-jarige inwoner van Vijfhuizen op het erf bezig was met het lossen van een lading. De man reed daarbij achteruit om de vrachtwagen te keren. Hij keek wel in zijn spiegels, maar zag het kind op zijn fiets niet.

Wel zag de bestuurder even later het slachtoffertje naast zijn fiets op de grond liggen. De jongen speelde vaker op het erf in Vijfhuizen. Zijn ouders zijn kennissen van de chauffeur in de vrachtwagen.

Een 38-jarige inwoner van Helmond is zaterdagavond bij een verkeersongeval in zijn woonplaats om het leven gekomen. De voetganger werd volgens de politie geschept door een auto toen hij op een voetgangersoversteekplaats de Wethouder Ebbenlaan overstak. De man overleed ter plaatse. De auto werd bestuurd door een 25-jarige inwoner van Helmond. Hij is aangehouden.

Een ongeval op de snelweg A28 (Amersfoort-Zwolle) ter hoogte van Nijkerk heeft zaterdagmiddag het leven gekost aan een 42-jarige inwoner uit De Woude. Een 45-jarige vrouw uit Vlijmen verloor de macht over het stuur en botste tegen een andere auto, aldus de politie.

Beide voertuigen kwamen in een sloot terecht. De auto met het dodelijke slachtoffer sloeg na de botsing enkele malen over de kop en kwam op de zijkant in het water. De man uit De Woude overleed ter plaatse aan hersenletsel. Zijn 43-jarige vrouw, die de auto bestuurde, liep lichte verwondingen op. Ook de automobiliste uit Vlijmen belandde met haar auto in het water. Zij had slechts lichte schaafwonden.

Een ongeval in Wildervank kostte zaterdagochtend het leven aan een 24-jarige inwoner van het Groningse Eexterveenschekanaal. Volgens de polit ie reed de man met zijn auto tegen een geparkeerd voertuig, waarna de wagen over de kop sloeg en in het kanaal belandde. De politie vermoedt dat de bestuurder op slag dood was.

Een 37-jarige inwoner van Oegstgeest is gisteren in het Leidse Universitair Medisch Centrum overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval zaterdag in Katwijk. De man werd op de fiets geschept door een van links komende vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur, een 34-jarige inwoner van Wassenaar, kon ondanks remmen een aanrijding niet meer voorkomen.

Een 41-jarige vrouw uit Groningen is gisteren overleden doordat zij van de dakgoot van haar woning viel in een poging haar hondje te redden. De hond was uit het raam geglipt en in de dakgoot beland. Toen de vrouw het beest achterna ging, viel ze 7 meter omlaag en kwam met haar hoofd op het trottoir terecht. Ze was op slag dood. De hond, die ook van het dak viel, overleefde het ongeluk. Hij werd met een gebroken poot meegenomen door de dierenambulance.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 mei 2001

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Verkeer eist zeker vijf slachtoffers

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 mei 2001

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken