Bekijk het origineel

Aangehouden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Aangehouden

3 minuten leestijd

ALMERE - Een 20-jarige automobilist uit Almere is gisteren door de politie aangehouden omdat zijn auto APK-gekeurd noch verzekerd was. De man negeerde een stopteken van de politie, waarop de achtervolging werd ingezet. Uiteindelijk liet de verdachte zich tot stilstand brengen. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Alarmnummer

ASSEN - Een 30-jarige Assenaar is rond middernacht opgepakt, omdat hij met tientallen telefoontjes het alarmnummer 1-1-2 had platgelegd. Verder had hij overlast veroorzaakt in de Batingestraat, waar hij een ruit vernielde. De man, die psychische problemen heeft, wilde opgenomen worden in een inrichting.

Aanrijding

EMMELOORD - Een 29-jarige man uit Emmeloord is gisteren door de politie aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. Zijn auto was niet verzekerd en ook niet APK-gekeurd. Daarnaast bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Omdat de Emmeloorder zich verzette bij zijn aanhouding, is hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Zijn auto is in beslag genomen.

Industrieterrein

MEPPEL - De provincie Overijssel wil niet meewerken aan de ontwikkeling van een groot industrieterrein ten zuiden van Meppel. Overijssel en de gemeente Zwolle zien dit terrein als directe concurrentie voor Zwolle. Volgens de regiovisie Zuid-Drenthe en Noord-Overijssel moet er voor Steenwijk, Meppel en Staphorst een industrieterrein komen bij Meppel, op grondgebied van Overijssel.

Overleden

NOORDSLEEN - Een 28-jarige man uit Beilen is gisterochtend omgekomen bij een bedrijfsongeval. Hij was samen met collega's bezig platen te verwijderen van het dak van een schuur in Noordsleen. De politie vermoedt dat hij door een lichtdoorlatende dakplaat is gestapt en 6 meter lager op de betonnen vloer is terechtgekomen. De man is ter plaatse overleden.

Autokraker

RENKUM - In Renkum is gistermiddag een 24-jarige man uit Arnhem aangehouden die uit een auto een tas en een jas had gestolen. De eigenares van de auto zag nog net een man uit haar voertuig komen. Nadat zij hem had aangeroepen, vluchtte de verdachte in een auto over de rijksweg in de richting van Arnhem. De man is in een pand in Renkum aangehouden. Hij heeft inmiddels bekend.

Dode

STEENDEREN - De man die 15 mei werd gevonden in het water van de Gelderse IJssel in Olburgen, nabij Steenderen, is een 58-jarige inwoner van Velp. Een passerende schipper zag het lichaam drijven en waarschuwde de waterpolitie. Het is nog niet bekend hoe het slachtoffer te water is geraakt. De man werd wegens depressiviteit behandeld. Van een misdrijf is tot nu toe niets gebleken.

Glastuinbouw

ZALTBOMMEL - Een meerderheid van de raad van de gemeente Zaltbommel is voor uitbreiding van de glastuinbouw in het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie bij Poederoijen en Brakel. Dat bleek gisteravond tijdens een ingelaste raadsvergadering. Ondanks dat minister Pronk van VROM heeft aangeboden de volledige schade voor glastuinders te vergoeden, stemden CDA, VVD en SGP tegen de plannen van de minister. CDA-wethouder Van Engelen stemde voor. "Pronk wil gewoon zijn zin hebben", motiveerde CDA-fractievoorzitter T. van Balken. De drie partijen die tegen hadden gestemd, kwamen wel met een alternatief. De partijen, onder leiding van het CDA, dienden een amendement in om alleen het gebied rond Nieuwendijk, dat nu al grotendeels is bestemd als natuurgebied, te 'bevriezen'.

Dronken

ZALTBOMMEL - De politie heeft dinsdagavond een halfnaakte, dronken man uit Zaltbommel van de N322 gehaald na klachten van automobilisten. Dat heeft de politie vanmorgen bekendgemaakt. De man werd meegenomen naar het bureau in Tiel, waar hij een politieman beledigde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 juni 2001

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Aangehouden

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 juni 2001

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken