Bekijk het origineel

Breukelen herstelt obstakels tegen sluipverkeer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Breukelen herstelt obstakels tegen sluipverkeer

1 minuut leestijd

BREUKELEN - De beweegbare flexibele afsluitingen (BFA's) in het westelijk weidegebied in Breukelen worden hersteld. De gemeenteraad stemde gisteren unaniem in met het voorstel van het college van B en W.

Het college had aangedrongen op het herstel om sluipverkeer in het weidegebied tegen te gaan. De BFA's zijn obstakels die in het wegdek zijn aangebracht. Auto's moeten enkele seconden wachten voordat de obstakels in het wegdek zakken. Vorig jaar werden de BFA's in werking werden gesteld, maar door vernielingen zijn ze buiten gebruik. Om vernieling tegen te gaan, worden camera's geplaatst.

Volgens de gemeente maken veel scholieren gebruik van wegen door het weidegebied. Sluipverkeer van auto's kan gevaarlijke situaties opleveren. De gemeente zegt dat het rijden door het weidegebied slechts een kleine tijdwinst oplevert ten opzichte van het rijden via de hoofdroutes. Om die tijdwinst teniet te doen en de sluiproute voor automobilisten minder aantrekkelijk te maken, gaat Breukelen de obstakels herstellen.

In de plannen komt eerst Portengen aan bod. Het is de bedoeling dat in de loop van volgend jaar de Ter Aase Zuwe volgt. Pas veel later komt de Breukelerwaard aan de beurt. Volgens de gemeente is het sluipverkeer vorig jaar na het installeren van de hindernissen met 70 procent gedaald.

Het herstel kost de gemeente 120.000 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 juni 2001

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Breukelen herstelt obstakels tegen sluipverkeer

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 juni 2001

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken