Bekijk het origineel

Weekendverkeer kost zes mensen het leven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Weekendverkeer kost zes mensen het leven

3 minuten leestijd

APELDOORN - Bij diverse ongevallen zijn het afgelopen weekeinde en vanmorgen zeker zes mensen om het leven gekomen. Twaalf anderen raakten gewond. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Een 22-jarige automobilist uit Deventer is vanmorgen vroeg op de N48 tussen Ommen en Lemelerveld om het leven gekomen. Een 27-jarige inzittende is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle. Het slachtoffer kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen, bestuurd door een 55-jarige man uit Winterswijk. Die raakte niet gewond. Een 22-jarige inwoner van Heerenveen is zaterdagnacht bij het Friese Ruigahuizen omgekomen. Op de weg tussen Balk en Nijemirdum verloor hij volgens de politie door een combinatie van hoge snelheid en nat wegdek de macht over het stuur. De auto is vermoedelijk over de kop geslagen. Daarbij is de bestuurder uit de auto geslingerd. Hij kwam in de sloot onder de auto terecht. Vier passagiers die nog in de auto zaten, raakten lichtgewond. Zij zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Heerenveen en Sneek.

Een 66-jarige vrouw uit Geleen is zaterdagavond overleden aan de gevolgen van een ongeval eerder die dag. De fietser gaf volgens de politie op een kruising in haar woonplaats geen voorrang aan een 18-jarige automobilist. De zwaargewonde vrouw is in het ziekenhuis van Heerlen aan haar verwondingen bezweken.

Een 25-jarige vrouw uit Hoorn is zaterdagavond in het Westfries Gasthuis in Hoorn overleden aan de verwondingen die zij eerder die dag bij een verkeersongeval in Sijbekarspel had opgelopen. De vrouw zat als passagier in een auto die zaterdagmiddag na een mislukte inhaalpoging in een sloot belandde. De bestuurder, een 18-jarige jongeman uit Abbekerk, wist op eigen kracht het voertuig te verlaten en liep relatief lichte verwondingen op. Omstanders haalden de vrouw uit de auto en begonnen direct reanimatiepogingen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, waar zij 's avonds overleed.

Een bejaarde automobilist is zaterdagochtend om het leven gekomen bij een ongeval op de Hoofdstraat in Borger. De man reed volgens de politie met vrij hoge snelheid op de rotonde rechtdoor, reed daarbij een boom omver en kwam uiteindelijk naast de rotonde tegen een pilaar tot stilstand. Het slachtoffer overleed terwijl hulpverleners hem uit de auto haalden. De echtgenote van de bestuurder raakte gewond. De politie vermoedt dat de fatale manoeuvre van de automobilist is veroorzaakt doordat hij achter het stuur onwel was geworden. De identiteit van de man, die met zijn vrouw op vakantie was in Drenthe, is nog niet vrijgegeven.

Kind

Een 8-jarig jongetje uit Oude-Tonge is zaterdagmorgen vroeg in het Sophia-kinderziekenhuis in Rotterdam overleden aan de gevolgen van een aanrijding. Het jongetje werd vrijdagmiddag aangereden door een 42-jarige plaatsgenoot op een kruising in zijn woonplaats. Hij werd in kritieke toestand met de medische-urgentiehelikopter naar het Sophia Ziekenhuis vervoerd, waar hij in de loop van de nacht overleed.

Door een verkeersongeval in Vreeland zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zes mensen gewond geraakt, van wie één ernstig. Bij het ongeval op de Vreelandseweg, op de brug over de Vecht, waren drie auto's betrokken. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Amsterdam en Hilversum. De politie tast nog in het duister over de toedracht van het ongeval.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 16 juli 2001

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Weekendverkeer kost zes mensen het leven

Bekijk de hele uitgave van maandag 16 juli 2001

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken