Bekijk het origineel

Bedenk toch!

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bedenk toch!

2 minuten leestijd

"Ik ben een vreemdeling op de aarde, verberg Uw geboden voor mij niet."

Psalm 119:19

Is de wereld u een ondraaglijke last en zijn haar praktijken u vreemd? Zoekt u niemand dan alleen God te behagen? Dan bent u een vreemdeling op de aarde.

Haakt uw hart naar de dingen van deze wereld en vliegen uw ogen niet dikwijls naar datgene wat niets is en bedenkt u steeds de dingen die beneden zijn? Is dat dan een teken van een vreemdeling op aarde? Neen toch! Wilt u de zichtbare dingen voorbij zien en is het u een lust een schat in de hemel te vergaderen? Dan bent u een vreemdeling op de aarde! Hoe leeft u in deze wereld? Staat u dagelijks gereed om te vertrekken naar een ander land? Wordt u daarom veracht en vervolgd en verdraagt u dat alles gewillig? Indien het tegengestelde in u gevonden wordt, bent u geen reiziger naar de hemel.

Hebt u echter de staat van het verderf verlaten en uw voeten gezet op de weg des levens, is uw zuchten steeds tot de Heere om door Hem geleid en bekrachtigd te worden bij het volbrengen van deze loop? Dan bent u gewis een vreemdeling op de aarde. Bedenk toch eens, tot welke burgerschap behoort u? Is de aarde niet uw vaderland, waar u met zo veel vermaak in leeft? Van de morgen tot de avond denkt en spreekt u van de aardse dingen en u verzaakt de hemelse zaken. O, weet gij niet dat de wereld voorbijgaat met al haar heerlijkheid en dat u dan eens met de wereld zal vergaan? O, hoe lang zal de gedachte der ijdelheid nog in het binnenste van u vernachten, spreekt de Heere! Jeremia 4:14.

Dionisius Bouman,

predikant te IJsselstein

(De staat der ware genade Gods

in de ziel, 1721)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 juli 2001

Reformatorisch Dagblad | 15 Pagina's

Bedenk toch!

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 juli 2001

Reformatorisch Dagblad | 15 Pagina's

PDF Bekijken