Bekijk het origineel

Europees geld voor Nederlandse natuur

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Europees geld voor Nederlandse natuur

Deel subsidie naar Korenburgerveen

1 minuut leestijd

's-GRAVELAND (ANP) - Twee natuurprojecten in Nederland hebben in totaal 3 miljoen gulden subsidie gekregen van de Europese Commissie voor de realisering van een Europees netwerk van natuurgebieden, het zogenoemde Natura 2000-netwerk.

Dat heeft de Vereniging Natuurmonumenten gisteren naar buiten gebracht.

Het geld gaat naar het Korenburgerveen in de Achterhoek en het Beekdal van de Vledder Aa in het nationaal park Drents Friese Wold. Beide projecten zijn van Natuurmonumenten. Een derde project waarvoor het Rijksinstituut voor Integraal Zoetwaterbeheer en Afvalwaterbehandeling (RIZA) subsidie had aangevraagd, is afgewezen.

Natuurmonumenten krijgt het geld voor een hydrologisch inrichtingsplan in het Korenburgerveen. Dit heeft tot doel het water in het gebied langer vast te houden en te voorkomen dat het veen dichtgroeit. Bij de Vledder Aa wil Natuurmonumenten de beken meer ruimte geven, het reliƫf in het gebied herstellen en natuur ontwikkelen op aangekochte landbouwgronden.

Eerder kregen projecten in het Naardermeer, het Fochteloƫrveen en de Nieuwkoopse Plassen al eens een dergelijke subsidie. Dit jaar gaf de Europese Commissie in totaal 75 miljoen gulden aan 94 natuurprojecten in zeventien landen.

In september wordt het eerste project dat met de subsidie is gedaan, afgesloten. Het gaat om 135 hectare Waddengebied tussen Zwarte Haan en Het Bildt in Friesland. Dit project kreeg begin jaren negentig geld uit Brussel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 31 augustus 2001

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Europees geld voor Nederlandse natuur

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 31 augustus 2001

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken