Bekijk het origineel

Mishandeling

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Mishandeling

3 minuten leestijd

DORDRECHT - Een 36-jarige Schiedammer is woensdagavond aangehouden nadat hij in een trein een conducteur had aangevallen en beledigd. Dat is gisteren bekendgemaakt. De conducteur kon de man tegen de grond werken en belde vervolgens de politie.

Celstraf

DORDRECHT - De 31-jarige E. B. uit Zwijndrecht, die in april na een ruzie met zijn vrouw haar badjas en de meubelen in het huis met spiritus overgoot en dreigde die in brand te steken, is conform de eis van de officier veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 139 voorwaardelijk.

Doorrijden

GORINCHEM - De politie is op zoek naar een automobilist die ervandoor is gegaan nadat hij een moeder met kind had aangereden. Het ongeval gebeurde gisteren op de Nieuwe Hoven. Een 23-jarige vrouw stak met de fiets aan de hand over bij het zebrapad. Achterop zat haar zoontje. Bij de botsing verdraaide de vrouw haar knie. Ook brak het achterwiel van de fiets. De autobestuurder droeg een flinke baard en reed in een beige of grijze personenauto.

Stenengooier

GORINCHEM - Een 14-jarige Gorkumse bromfietser is woensdagavond vanaf een flatwoning aan de IJsbaan bekogeld met stenen. Toen hij daar iets van zei, kwam de stenengooier naar beneden en bedreigde hij de jongen. Deze ging ervandoor, maar de stenengooier zette met zijn auto de achtervolging in. Een stuk verderop bedreigde de man de jongen opnieuw en deed het voorkomen alsof hij een wapen bij zich had. Hij maakte een 18-jarige vriend van de bromfietser twee gouden kettingen afhandig en ging er vervolgens vandoor.

Padden

MIDDELBURG - Schoolkinderen en vrijwilligers hebben dit jaar in Zeeland zo'n 3000 padden de weg overgezet, het hoogste aantal tot nu toe. Dat heeft Ravon (Reptielen-, amfibieƫn- en vissenonderzoek Nederland) gisteren bekendgemaakt.

Schutse

OUD-VOSSEMEER - Aan de Veerstraat in Oud-Vossemeer begint de stichting tot verzorging van verstandelijk gehandicapten De Schutse uit Kesteren een dagactiviteitencentrum. Op een voormalige bietenopslagplaats komen vijf houten gebouwen, die plaats bieden aan ruim twintig deelnemers en acht personeelsleden. De Schutse werkt in Oud-Vossemeer nauw samen met de reformatorische instellingen Adullam en Siloah. Verstandelijk gehandicapten uit Tholen moeten voor dagopvang nu nog naar West-Brabant of Schouwen-Duiveland.

Landbouwverkeer

TERNEUZEN - De Westerscheldetunnel moet onder bepaalde voorwaarden worden opengesteld voor landbouwverkeer. In een brief aan de NV Westerscheldetunnel dringen de afdelingen van de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) erop aan afspraken hierover te maken.

Bedrijventerrein (I)

WAALWIJK - De raad van Waalwijk heeft gisteravond bijna 200 miljoen gulden uitgetrokken voor de inrichting van het bedrijventerrein Haven 7. Het terrein komt aan de westzijde tot aan de Sprangse Sloot en heeft een oppervlakte van 100 hectare. Volgens wethouder P. de Gier levert de uitbreiding ongeveer 2500 arbeidsplaatsen op.

Bedrijventerrein (II)

WAALWIJK - De raad van Waalwijk heeft gisteravond zijn goedkeuring gegeven aan de beleidsnota voor het nieuwe bestemmingsplan bedrijventerrein Berkhaag in Sprang-Capelle. SGP, Groenlinksaf, ChristenUnie, Werknemersbelang en mevrouw C. Sotthewes van Gemeentebelangen stemden tegen.

Bezuiniging

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland haalt de doelstelling om 2 miljoen gulden te bezuinigen op de personeelskosten. Dat heeft wethouder G. J. W. van der Salm gisteren bekendgemaakt. De bezuiniging kan hem bereikt worden via natuurlijk verloop.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 7 september 2001

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Mishandeling

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 7 september 2001

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken