Bekijk het origineel

Schietpartij (I)

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Schietpartij (I)

3 minuten leestijd

AMSTELVEEN - Een nog onbekende vrouw is gisteren in een ziekenhuis overleden aan de verwondingen die ze eerder die dag opliep bij een schietpartij in Amstelveen. De politie heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht de vrouw te hebben neergeschoten. De verdachte had zichzelf gemeld op het politiebureau in Amstelveen. De politie vermoedt dat dader en slachtoffer relatieproblemen hadden.

Schietpartij (II)

DEN HAAG - Bij een schietpartij in een café in het centrum van Den Haag is gisteravond een dode gevallen. Een ander raakte zwaargewond. In de loop van de avond kwamen twee mannen het café aan de Amsterdamseveerkade binnen en openden het vuur. De politie heeft de daders nog niet aan kunnen houden. De toedracht van de schietpartij is nog onbekend, aldus een politiewoordvoerder.

Schietpartij (III)

DORDRECHT - Voor een schietpartij in de Dordtse wijk Krispijn op 2 oktober vorig jaar is de 29-jarige Zwijndrechtenaar S. R. gisteren veroordeeld tot vier jaar cel. De Zwijndrechtenaar zelf verklaarde eerder voor de rechtbank een dag voor de schietpartij van een gouden ring en ketting te zijn beroofd door het slachtoffer. Toen hij verhaal ging halen, zou hij uit noodweer hebben geschoten.

Terecht

GORINCHEM - De twee bronzen afbeeldingen van het monument aan het Paardenwater in Gorinchem zijn weer terecht. De afbeeldingen, die horen bij het monument ter nagedachtenis aan de soldaten die in Nederlands-Indië sneuvelden, waren sinds 7 september vermist. De man die de vermissing als eerste had opgemerkt, bracht woensdag een zak met daarin de afbeeldingen naar het politiebureau. Hij zei dat hij ze had gekregen van een onbekende man.

Onderdak

GOUDA - De gemeente Gouda is bereid de krakers van het pand aan de Ridder van Catsweg snel een urgentieverklaring te geven bij het zoeken naar nieuwe woonruimte. Daarbij komt men tegemoet aan de wens van de eigenaar van het pand (de Stichting Groene Hart Ziekenhuis) en de Stichting Hospice Midden-Holland, die er tijdelijke woonruimte voor terminale patiënten wil creëren.

Val

HARDINXVELD-GIESSENDAM - In Hardinxveld-Giessendam heeft een 70-jarige man een val van 6 meter gemaakt. De man was woensdagmiddag aan het klussen in de buurt van een trapgat toen hij viel. Na een minuut of tien werd hij gevonden en naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk heeft de man een gebroken been en een gebroken bekken bij zijn val opgelopen.

Nog niet jarig

LEERDAM - In Leerdam is gistermiddag een 17-jarige jongen aangehouden die een auto bestuurde. Agenten hielden hem aan omdat zij vermoedden dat hij nog geen 18 jaar was. De auto waarin de jongen reed, bleek van zijn broer. Deze verzekerde de politie dat hij zijn broertje geen toestemming had gegeven in zijn auto te rijden.

Gestrand

ROOSENDAAL - Enkele tientallen treinreizigers zijn aan het begin van de afgelopen nacht gestrand door een sein- en wisselstoring in Roosendaal. Ze werden uiteindelijk met bussen verder vervoerd. De gedupeerde reizigers liepen een vertraging op van een uur.

Delta

TIENGEMETEN - De Zeeuwse en de Zuid-Hollandse delta moeten worden aangewezen als nationaal landschap. Dat heeft staatssecretaris Faber van Landbouw gisteren gezegd tijdens een bijeenkomst op Tiengemeten. Volgens Faber gaat het in de delta niet alleen om natuur en landschap, maar ook om cultuurhistorie.

Rijksmonument

VLAARDINGEN - De gemeenteraad van Vlaardingen behandelt binnenkort het voorstel om 28 nieuwe panden en objecten aan te wijzen als rijksmonument. De voorgestelde monumenten bevinden zich met name aan de West- en Oosthavenkade.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 september 2001

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Schietpartij (I)

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 september 2001

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken