Bekijk het origineel

Verkeer in weekeinde eist negen levens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verkeer in weekeinde eist negen levens

Drietal overlijdt na botsing tegen boom

2 minuten leestijd

APELDOORN - In het verkeer zijn dit weekeinde negen doden gevallen. Twee mannen uit Spijkenisse, 18 en 24 jaar oud, kwamen gistermorgen door een verkeersongeval in hun woonplaats om het leven. Vier andere inzittenden, eveneens afkomstig uit Spijkenisse, raakten ernstig gewond. Later op de dag overleed een 19-jarige jongen.

De auto waarin zij zaten, botste op een kruising tegen een bushokje, om vervolgens tegen een boom tot stilstand te komen. De vier gewonden zaten achterin en raakten bekneld. Nadat de hulpdiensten hen hadden bevrijd, werden zij naar ziekenhuizen in Rotterdam en Spijkenisse gebracht. Ambulancepersoneel kreeg ter plaatse assistentie van een chirurgisch noodteam.

Een 18-jarige fietser uit Lottum kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven in het Limburgse Melderslo. De vrouw werd te laat opgemerkt door een automobilist, toen zij naast twee andere fietsers reed. De man kon haar niet meer ontwijken. Het slachtoffer overleed in een ziekenhuis.

Een 23-jarige voetganger uit Schagen overleed diezelfde nacht in het Noord-Hollandse Sint Maarten nadat een touringcar hem had aangereden. De man liep vanuit de berm plotseling de weg op, vermoedelijk om op zijn fiets te stappen.

Een ongeval in de nacht van zaterdag op zondag op de provinciale weg N210 tussen Krimpen aan de Lek en Bergambacht kostte het leven aan een 26-jarige automobilist uit Schiedam. Bij het ongeval waren drie personenauto's betrokken. Vijf mensen raakten gewond. Enkelen van hen zaten bekneld. De brandweer had uren nodig om hen te bevrijden. Door het ongeval ontstond een enorme ravage op de weg.

Het ongeval werd volgens de politie veroorzaakt door de Schiedammer, die door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terechtkwam. Hij botste op de auto van een 59-jarige man uit Schoonhoven. Een 23-jarige vrouw uit Schoonhoven reed vervolgens op de twee auto's in. De man uit Schiedam overleed ter plaatse. Zijn drie passagiers, een 15- en een 20-jarige vrouw en een 18-jarige man uit Spijkenisse werden met botbreuken naar het Dijkzigtziekenhuis en het St.-Franciscusziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Snelheid

Bij een ongeval op de Rijksweg tussen Mook en Plasmolen kwamen gistermorgen twee 19-jarige inwoners van Mook om het leven. Zij zaten in een auto die volgens de politie vermoedelijk door te hoge snelheid uit de bocht vloog en op een boom botste. Beide inzittenden werden uit de auto geslingerd en overleden ter plaatse.

Door een ongeval op de N377 tussen Slagharen en Dedemsvaart kwam gistermiddag een 45-jarige man uit Meppel om het leven. Twee inzittenden van de auto die hij bestuurde, raakten gewond. De auto werd volgens de politie geraakt door een auto uit tegenovergestelde richting. Die was door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft gekomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 24 september 2001

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Verkeer in weekeinde eist negen levens

Bekijk de hele uitgave van maandag 24 september 2001

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken