Bekijk het origineel

Oplichting

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Oplichting

3 minuten leestijd

AMMERZODEN - Een 54-jarige inwoner van Ammerzoden heeft aangifte gedaan van oplichting. Hij kocht vrijdag voor 550 gulden een fototoestel met toebehoren. Bij nader onderzoek bleek het toestel een dummy te zijn.

Blunder

COEVORDEN - Door een blunder is de gemeente er niet in geslaagd 7,3 hectare grond in het toekomstige grensoverschrijdende bedrijventerrein Europark te onteigenen. Bij de behandeling bij de Raad van State bleek dat er kavelnummers van de te onteigenen gronden waren verwisseld. Daardoor is de procedure flink vertraagd.

Hennep

CULEMBORG - De politie heeft gisteren twee mannen van 35 en 37 jaar aangehouden die verdacht worden van verscheidene strafbare feiten, waaronder het bezit van hennepkwekerijen. De kwekerijen zijn ontmanteld. Ook werden in verband met een strafrechtelijk financieel onderzoek drie personenauto's in beslag genomen. De verdachten zijn overgebracht naar het Tielse politiebureau.

Ongeval

DALFSEN - Een 5-jarig meisje uit Dalfsen is gistermiddag in een schuur bij haar ouderlijk huis om het leven gekomen. Ze kwam onder een wiel van een tractor met een voermengwagen terecht. Deze werd bestuurd door haar vader. De politie vermoedt dat het meisje is gevallen. Ze overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Huisjes

ELSPEET - Het ziet ernaar uit dat de permanente bewoners van vakantiehuisj es in Elspeet binnenkort het veld moeten ruimen. De rechtbank van Zutphen stemde eerder al in met de dwangsom die de gemeente Nunspeet aan de bewoners heeft opgelegd. Het hoger beroep tegen die uitspraak, dat gisteren diende bij de Raad van State, lijkt evenmin uitzicht te bieden op een goede afloop. UItspraak over zes weken.

Kalasjnikov

EMMEN - Bij een inval in de woning van een 34-jarige Emmenaar aan de Weergang heeft de politie een kalasjnikov-mitrailleur aangetroffen. Met het wapen kunnen tien kogels per seconde worden afgevuurd. Het wapen is in beslag genomen. Een speciaal politieteam doorzocht daarna het bedrijf van de man aan de Boslaan. Daar werden een revolver, een gasalarmpistool en munitie gevonden.

OZB

EPE - Het college van B en W van Epe heeft de raad voorgesteld naast de inflatiecorrectie de onroerendezaakbelasting met 2,5 procent extra te verhogen om meer investeringen voor veiligheids- en handhavingsbeleid te kunnen financieren. Dat blijkt uit de begroting voor 2002.

Haven

GRONINGEN - De provincies Groningen en Friesland stoten hun aandelen in de haven van Lauwersoog af. De gemeenten Dongeradeel en De Marne kopen de aandelen voor het symbolische bedrag van een gulden. De provincies stoten de haven af omdat zij zich tot hun kerntaken willen beperken. Vijf jaar geleden is hiervoor een principeakkoord gesloten.

Vuurwapen

KERKDRIEL - De politie heeft gisteren een 28-jarige inwoner van Heerewaarden aangehouden die verdacht wordt van het bezit van een vuurwapen. De man was vorige week vrijdag met dat vuurwapen gezien in Kerkdriel. De politie heeft een onderzoek in de woning van de verdachte ingesteld, maar vond geen vuurwapen.

Moord

ZWOLLE - Het motief voor de lugubere moord op een Turkse man in mei blijkt wraak te zijn. Het slachtoffer, wiens lijk in twee stukken werd gevonden langs de A1 bij Bathmen, had eerder de van de moord verdachte Z. K. verkracht. De advocaat van de vrouwelijke verdachte noemde het motief gistermiddag voor de rechtbank te Zwolle. De 19-jarige K. en haar 29-jarige man S. G. uit Deventer stonden daar terecht voor de moord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 oktober 2001

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Oplichting

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 oktober 2001

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken