Bekijk het origineel

Wereldhandelstop mogelijk in Qatar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Wereldhandelstop mogelijk in Qatar

1 minuut leestijd

SHANGHAI (RTR) - De nieuwe wereldhandelstop wordt mogelijk toch in Qatar gehouden.

"Elk land moet zijn uiterste best doen een succes te maken van de top in de hoofdstad Doha", zei de Amerikaanse president Bush tijdens de APEC-top. "We moeten de nieuwe handelsronde in november in Qatar beginnen."

Tijdens de top moet het startschot worden gegeven voor nieuwe onderhandelingen over vrijere wereldhandel. Het Arabische oliestaatje Qatar staat erop dat de handelsronde daar plaatsvindt. Velen vragen zich echter af of het land na de aanslagen in New York en Washington en de aanvallen op Afghanistan nog wel veilig is.

De nieuwe voorzitter van de wereldhandelsorganisatie (WTO) sprak zijn vertrouwen uit in Qatar bij de bijeenkomst van de APEC, waarin de landen in Azië en rond de Stille Oceaan zijn verenigd. De voormalige Thaise vice-premier Supachai Panitchpakdi, die volgend jaar de leiding bij de WTO krijgt, riep regeringen op hun bedenkingen opzij te zetten. "Qatar is net zo veilig als iedere andere plaats", meent Panitchpakdi. In de slotverklaring van de APEC is niet opgenomen dat de WTO-ronde in Qatar plaatsvindt. Singapore heeft al aangeboden dat de onderhandelingen ook daar kunnen worden gevoerd, indien dat nodig mocht zijn. Ook in 1996 werd een top in het stadstaatje gehouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 22 oktober 2001

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Wereldhandelstop mogelijk in Qatar

Bekijk de hele uitgave van maandag 22 oktober 2001

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken