Bekijk het origineel

Getronics schrapt wereldwijd 1000 banen PinkRoccade somber ondanks winstgroei

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Getronics schrapt wereldwijd 1000 banen PinkRoccade somber ondanks winstgroei

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De gevolgen van de slechtere economie zijn goed merkbaar in de ICT-branche. Vanmorgen kwamen de automatiseerders PinkRoccade, Getronics en CSS met sombere berichten naar buiten.

De resultaten bij PinkRoccade over het vorige kwartaal bleken aardig, maar de onderneming voorziet voor de komende maanden zwaar weer. De automatiseerder maakte vanochtend bekend een 26 procent hogere nettowinst op 8,2 miljoen euro (18,1 miljoen) te hebben geboekt tussen juli en oktober. Dat resultaat lag boven de verwachtingen van analisten, die PinkRoccade hadden ingeschat op een 12,5 procent hogere nettowinst. De omzet steeg met bijna een kwart naar 193,7 miljoen euro (426,8 miljoen gulden), het bedrijfsresultaat 20,7 procent tot 14,1 miljoen euro (31,1 miljoen gulden).

Op gespannen voet met deze cijfers staan de zorgen die het voormalige Rijksrekencentrum sinds de aanslagen in de Verenigde Staten zegt te kennen. Opdrachtgevers stellen investeringen uit en de prijsdruk is toegenomen. Vooral de telecom- en financiƫle sector zijn niet meer scheutig met orders.

PinkRoccade heeft de verwachtingen voor dit jaar dan ook neerwaarts bijgesteld. De automatiseerder rekent op een omzet die licht onder de eerder verwachte 845 miljoen euro zal liggen. Het streefcijfer ligt nog fors boven de omzet over vorig jaar (650 miljoen euro). PinkRoccade heeft zijn activiteiten de afgelopen twaalf maanden vooral uitgebreid door overnames. Zo verwierf het de TAS Groep en ASZ, het automatiseringscentrum van de GAK-groep.

Bij de presentatie van de jaarcijfers, in maart, ging de automatiseerder uit van een florissant 2001. Niet alleen de omzet, maar ook het bedrijfsresultaat moest dit jaar zo'n 30 procent hoger uitvallen. PinkRoccade heeft inmiddels ingegrepen om de winstgevendheid te verbeteren.

CSS

Een andere beursgenoteerde automatiseerder, Getronics, moet komende maanden wereldwijd 1000 van de 30.000 arbeidsplaatsen schrappen. Het concern hoopt daarmee op jaarbasis 50 miljoen euro te besparen, maakte het bedrijf vanochtend bekend. Vooral in Nederland en Italiƫ verdwijnen banen, "voornamelijk door middel van natuurlijk verloop." Getronics verwacht dat de winst dit jaar circa 20 procent lager zal uitpakken dan de eerder voorspelde 210 miljoen euro.

Ook CSS heeft zorgen. De ICT-dienstverlener maakte bekend in het derde kwartaal onder moeilijke marktomstandigheden teleurstellend, maar wel positief te hebben gedraaid. Ondanks een voorzichtig herstel in oktober verwacht de directie niet dat het vierde kwartaal de gebruikelijke winstgevendheid oplevert. Voor heel 2001 voorziet het bedrijf een belangrijke daling van de nettowinst (12 tot 20 procent), die vorig jaar 19,2 miljoen euro bedroeg.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 november 2001

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Getronics schrapt wereldwijd 1000 banen PinkRoccade somber ondanks winstgroei

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 november 2001

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken