Bekijk het origineel

Schennispleger

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Schennispleger

3 minuten leestijd

ARKEL - De politie heeft gisteren een 27-jarige man uit Leerdam aangehouden op verdenking van het plegen van schennis. Hij zou op 18 oktober in de trein ter hoogte van Arkel zich hieraan schuldig hebben gemaakt. Een 75-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam deed aangifte. De man zat in de buurt van haar in de wagon.

Gordels

HOEKSCHE WAARD - De politie heeft in de maanden september en oktober tijdens controles in het kader van het gebruik van veiligheidsmiddelen in auto's 84 bestuurders bekeurd. In totaal controleerde de politie meer dan 200 voertuigen. Verreweg de meeste bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.

Peuter

LITH - Een tweejarig meisje uit het Brabantse Lith is gisteren door een verkeersongeval om het leven gekomen. De bestuurder van een auto die achteruit een oprit uitkwam, zag de peuter over het hoofd. Het kind overleed ter plaatse, aldus een woordvoerder van de politie.

Dienstverlening

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft gisteren de 28-jarige Goesenaar I. P., tegen wie een gevangenisstraf van achttien maanden -waarvan drie voorwaardelijk- was geëist, veroordeeld tot 240 uur dienstverlening en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden. P. werd ervan verdacht op 23 juni van dit jaar een 16-jarige meisje, met wie hij die avond was wezen stappen, had geprobeerd te verkrachten. Een week daarvoor was hij de woning van zijn ex-vriendin binnengedrongen en haar bedreigd. Dezelfde ex-vriendin werd eind april al door hem mishandeld.

Verkrachting

MIDDELBURG - De 45-jarige W. S. uit Zierikzee is gisteren door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot 402 dagen celstraf (gelijk aan het voorarrest) en TBS met voorwaarden. Tegen S. was een gevangenisstraf van vier jaar en TBS met dwangverpleging geëist. S., die grotendeels heeft bekend, werd er onder meer van verdacht drie kinderen -een meisje en haar twee broertjes- in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar stelselmatig op diverse manieren te hebben verkracht. Dat gebeurde tussen juni 1996 en mei vorige jaar. S. genoot gastvrij onderdak in het gezin waar de kinderen deel van uitmaakten. De zaak kwam aan het rollen toen het meisje de handelingen van 'oom William' aan haar moeder vertelde.

Cel

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft gisteren de 32-jarige Goesenaar R. S. veroordeeld tot 195 dagen cel, waarvan negentig voorwaardelijk (gelijk aan het voorarrest), plus 120 uur dienstverlening opgelegd. Twee weken geleden hoorde S. een gevangenisstraf van 105 dagen, 240 uur dienstverlening, zes maanden voorwaardelijk en toezicht door de reclassering tegen zich eisen. S., die voor het grootste gedeelte ontkent, werd ervan verdacht op 1 augustus van het vorige jaar zijn vader te hebben bedreigd en zijn moeder te hebben mishandeld.

Olie

VLISSINGEN - Rijkswaterstaat is een onderzoek gestart naar de mogelijke aanwezigheid van olie in de brandstoftanks van de Alan A. Dale. Dit Amerikaanse zeeschip werd in 1944 in brand geschoten en zonk in de Pas van Borssele, in de Westerschelde.

Hbo

VLISSINGEN - De Hogeschool Zeeland verzet zich tegen de plannen van het ROC West-Brabant om in Bergen op Zoom opleidingen voor hoger beroepsonderwijs te starten. Volgens de Zeeuwse hogeschool leiden de Brabantse plannen tot versnippering en komt het voortbestaan van verschillende opleidingen in gevaar.

Kentekenplaten

ZWIJNDRECHT - De politie heeft vier mannen aangehouden op verdenking van het stelen van kentekenplaten in die stad. Even nadat een getuige had gemeld dat iemand de kentekenplaten van een aan de W. Snelliusweg in Zwijndrecht geparkeerd staande auto afhaalde, wisten agenten aan de hand van de doorgegeven nummerplaat de auto waarin de vier reden, aan te houden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 november 2001

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Schennispleger

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 november 2001

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken