Bekijk het origineel

Weekendverkeer eist ten minste vijf levens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Weekendverkeer eist ten minste vijf levens

Jongen overlijdt na ongeval met trein

2 minuten leestijd

BATHMEN - Door verkeersongevallen dit weekeinde zijn ten minste vijf mensen overleden. Bij een ongeluk vrijdagavond op de spoorwegovergang van de Oude Holterdijk in Bathmen is een 14-jarige inwoner van de Overijsselse gemeente om het leven gekomen.

Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer samen met een vriendje onderweg was naar zijn woning. Op de spoorbaan nabij de overgang aan de Oude Holterdijk zag hij zijn hondje. Het slachtoffer wilde het dier van het spoor halen en werd daarbij aangereden door de sneltrein Almelo-Deventer. Hij overleed ter plaatse.

Bij een ongeval zaterdagmorgen in Horst zijn acht jonge mensen tussen de 16 en 25 jaar gewond geraakt. Gistermiddag overleed een van hen aan zijn verwondingen, een 21-jarige man uit die woonplaats.

De jongeren uit Horst en Broekhuizen waren na een avondje stappen in het busje onderweg naar huis toen het ongeluk gebeurde. De bestuurder verloor in een bocht op de Venrayseweg de macht over het stuur, waarop het busje twee bomen schampte.

De later overleden inzittende werd daarbij uit de wagen geslingerd. De politie heeft bij de 25-jarige bestuurder uit Horst een alcoholtest afgenomen.

Bij een verkeersongeval zaterdag in Eindhoven is een 29-jarige inwoner van die stad om het leven gekomen. Bij de aanrijding waren een personenauto en een bestelbus betrokken. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Gezaagd

Een 24-jarige automobilist uit het Midden-Limburgse Ell is zaterdagmiddag in het Academisch Ziekenhuis Maastricht overleden aan de verwondingen die hij opliep door een ongeval eerder die dag in Swartbroek. De man raakte met zijn auto in een slip op de Rijbaan in Swartbroek en botste tegen een boom. Hij moest door de brandweer uit zijn auto worden gezaagd. Hulp in het ziekenhuis mocht niet meer baten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in het Amphiaziekenhuis in Breda een 40-jarige inwoner van Assen overleden. De man was vrijdagochtend zwaargewond geraakt toen hij met zijn fiets op de kruising Academiesingel-Belcrumweg door een BBA-bus werd aangereden. De exacte toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. Een onderzoek wordt ingesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 november 2001

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Weekendverkeer eist ten minste vijf levens

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 november 2001

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken