Bekijk het origineel

Landschapsmuseum

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Landschapsmuseum

3 minuten leestijd

HEINKENSZAND - De Stichting Het Zeeuwse Landschap heeft plannen om samen met het Zeeuws Biologisch Museum in Oostkapelle een natuur- en landschapsmuseum op te zetten. Momenteel wordt onderzocht in hoeverre de plannen haalbaar zijn.

Platform

MIDDELBURG - Zeeland krijgt volgend jaar een platform voor het openbaar vervoer dat ongevraagd met suggesties en adviezen kan komen. In het platform zitten de reizigersorganisatie Rover, de ANWB, de organisatie voor verkeersveiligheid 3VO, patiëntenorganisatie Het Klaverblad en vertegenwoordigers van het onderwijs.

Werkstraf

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft gisteren de 23-jarige Vlaardinger M. El A. veroordeeld tot 22 dagen cel (gelijk aan het voorarrest) en een werkstraf van vijftig uur wegens openlijke geweldpleging. Tegen El A. was een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk, voor een poging tot doodslag en het medeplegen van een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel geëist. Daarnaast eiste de officier van justitie een bedrag van 10.982 gulden aan schadevergoeding. El A. wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een vechtpartij op 16 april 2000 in Renesse. Daarbij werd een 25-jarige man uit Schouwen-Duiveland door vier mannnen volledig in elkaar geslagen. Een 20-jarige inwoner van Zierikzee, die het slachtoffer te hulp wild schieten, werd met een glas in de nek gestoken en liep een slagaderlijke bloeding op.

Beroving

OUD-BEIJERLAND - Twee verdachten hebben dinsdagavond een 80-jarige man uit Oud-Beijerland beroofd. Dat is gisteren door de politie bekendgemaakt. De beroving had plaats in de woning van de man aan de Kerkstraat in Oud-Beijerland. In eerste instantie liet het slachtoffer de twee verdachten binnen. Even later vielen ze de man aan en stalen onder andere een paar ringen. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen aan zijn gezicht op.

Ongeval

ROOSTEREN - Een 41-jarige vrouw uit Roermond is gistermiddag door een aanrijding in Roosteren om het leven gekomen. De auto van de Roermondse werd op een kruising in de flank gereden door een andere auto. De verdere toedracht van het ongeval is nog niet bekend.

WCT

VLISSINGEN - De voorbereidingen voor de aanleg van de Westerschelde Container Terminal (WCT) bij Vlissingen lopen enkele maanden vertraging op. De commissie voor de milieueffectrapportage (MER) heeft namelijk extra informatie nodig over een aantal knelpunten die tijdens de inspraakprocedure naar voren zijn gekomen.

Verplaatsing

VLISSINGEN - Het Regionaal Opleidingen Centrum Zeeland (ROCZ) brengt het aantal schoolgebouwen terug naar drie. Tevens worden alle technisch georiënteerde opleidingen in het Technocentrum in Vlissingen ondergebracht. Dit betekent dat de laboratoriumschool vanuit Goes naar Vlissingen wordt verplaatst.

Ruzie

WIJCHEN - Een inwoner van Wijchen is aangehouden wegens bedreiging van een agent. Dat is gisteren bekendgemaakt. De politie kreeg de melding dat de 31-jarige man problemen had met buurtbewoners en dat dit uit de hand dreigde te lopen. Ter plaatse kon de politie beide partijen tot bedaren brengen. De politieagenten wilden weer vertrekken toen de man plotseling met zijn hond, een pitbull, verscheen. Vervolgens riep de verdachte naar de hond dat hij de agent moest pakken. Hierna rende de hond op de agenten af. Een van hen trok hierop zijn dienstpistool en richtte dat op de hond omdat hij zich bedreigd voelde. De andere agent beval de 31-jarige Wijchenaar zijn hond terug te roepen. Dat gebeurde. Hierna is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De hond is in beslag genomen. Een van de agenten heeft aangifte gedaan van bedreiging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 november 2001

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Landschapsmuseum

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 november 2001

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken