Bekijk het origineel

Foto Meisje van Nulde winnaar bij kinderjury

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Foto Meisje van Nulde winnaar bij kinderjury

1 minuut leestijd

RIJSWIJK (ANP) - Een kinderjury heeft een foto van de reconstructie van het hoofd van het Meisje van Nulde gekozen als beste dagbladfoto van 2001. Hij is gemaakt door Koen Suyk van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).

De jury bestond uit 45 leerlingen van elf en twaalf jaar uit de groepen 7 en 8 van verschillende Nederlandse basisscholen. De verkiezing in Rijswijk was georganiseerd door de Stichting Krant in de Klas.

De winnende plaat, ingestuurd door Dagblad De Limburger, werd gekozen uit bijna honderd nieuwsfoto's. De kinderjury koos eerst de beste foto's in de categorieën regionaal, binnenland, buitenland en sport en kwam daarna tot de keuze van de beste krantenfoto.

Een beeld van de aanslag op het World Trade Center sprak het meest aan in de sector buitenland. De maker is Carmen Taylor van persbureau AP. Utrechts Nieuwsblad/ Amersfoortse Courant/ Dagblad Rivierenland/ Veluws Dagblad zonden de plaat in.

De jury vond een kleine brand met grote gevolgen in Madurodam de beste in de categorie regio. Deze is van fotograaf Jan Snoeij en werd ingezonden door de PZC. Op de beste sportfoto (eveneens van AP) staat een surfer voor de kust van Tahiti. Inzender was NRC Handelsblad.

De foto van het Meisje van Nulde won in de categorie binnenland en werd dus algeheel winnaar. Van het meisje werd het rompje gevonden op Strand Nulde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 december 2001

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Foto Meisje van Nulde winnaar bij kinderjury

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 december 2001

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken