Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Koning Herodes stierf aan nierziekte"

1 minuut leestijd

BALTIMORE - Koning Herodes is gestorven aan een nierziekte, die vermoedelijk werd verergerd door een infectie aan de geslachtsorganen. Tot die conclusie komt Jan Hirschmann, hoogleraar medicijnen aan de universiteit van Maryland in de VS.

Hirschmann is jarenlang bezig geweest de doodsoorzaak van koning Herodes te achterhalen. Gisteren publiceerde hij zijn bevindingen. De geleerde komt vooral tot zijn conclusies na het lezen van de geschriften over de laatste dagen van de oude koning die 2000 jaar geleden op wrede wijze over Judea regeerde. Zo zou hij een van zijn vrouwen en drie zoons hebben laten ombrengen en liet hij talrijke onschuldige mensen vermoorden. Herodes is ook de man die zich bedreigd voelde door de geboorte van de Heere Jezus, en daarom de kindermoord van Bethlehem op touw zette. Na 36 jaar aan de macht stierf hij. In de geschriften die Hirschmann onderzocht staan allerlei lichamelijke symptomen beschreven, zoals hevige jeuk, pijntjes en problemen met de spijsvertering. Ook was de koning kortademig en had hij een infectie aan de geslachtsorganen waardoor het weefsel afstierf.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 januari 2002

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 januari 2002

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

PDF Bekijken