Bekijk het origineel

Jongen verdacht van straatroven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Jongen verdacht van straatroven

4 minuten leestijd

ALMERE - De politie Flevoland heeft vrijdag in Almere-Haven een 17-jarige jongen uit Almere aangehouden. Hij wordt verdacht van ten minste drie straatroven. Slachtoffers en getuigen verklaarden dat hij in bezit was van een vuurwapen. Bovendien gebruikte hij veel geweld bij de berovingen. Dankzij getuigen lukte het de politie de verdachte aan de hand van een signalement aan te houden.

Metselaar overlijdt na val

BERGSCHENHOEK - Een metselaar is vrijdagmiddag omgekomen door een val op een bouwterrein in Bergschenhoek. De 32-jarige man uit Moordrecht stond op ongeveer 8 meter hoogte, toen hij door nog onbekende oorzaak door de geopende klep van een bouwlift viel. Het slachtoffer raakte zo ernstig gewond, dat hij ter plaatse overleed.

Agente meegesleurd

DE LIER - Omdat een 23-jarige verdachte niet wilde meewerken met zijn aanhouding vanwege zijn rijgedrag op de Woudseweg in Schipluiden, reed hij met zijn auto hard weg, waardoor een agente werd meegesleurd en gewond raakte. Een van de agenten vroeg de man zijn motor af te zetten en de sleutels uit het contactslot te halen. De man weigerde dit, waarop de agente voor de bestuurder langs boog om zelf de sleutels uit het slot te halen. Hierop reed de man met zijn auto achteruit en sleurde de agente met zich mee. Ze kwam ten val en raakte gewond aan haar knie. De man werd later aangehouden. Hij bleek verdovende middelen en een fors geldbedrag bij zich te hebben.

Verdachte van moord aangehouden

HEUSDEN - De echtgenoot van de 28-jarige vrouw uit Heusden die op maandag 14 januari in haar woning in Heusden werd vermoord, is vorige week aangehouden in Noorwegen. De politie heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Tijdens het onderzoek rees de verdenking dat de 29-jarige echtgenoot betrokken zou zijn bij de moord. De politie had aanwijzingen dat de man in het buitenland was. Vorige week meldde de verdachte zich bij de autoriteiten in Oslo om asiel aan te vragen. Vrij snel werd duidelijk dat de politie in Nederland op zoek was naar hem.

Politie houdt nepenquĂȘteur aan

NIJMEGEN - De politie is tijdens een onderzoek in een zedenzaak een 25-jarige Nijmegenaar op het spoor gekomen die ervan wordt verdacht vrouwen telefonisch te hebben benaderd, waarbij hij zich voordeed als enquĂȘteur. De man belde de afgelopen jaren zogenaamd uit naam van bijvoorbeeld lingerie- en erotiekwinkels naar vrouwen en vroeg hen mee te werken aan een onderzoek. Hierbij stelde hij zeer intieme vragen.

Vrachtauto brandt uit na ongeval

NIJMEGEN - Twee inzittenden van een Duitse vrachtwagen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag op de A73 een 46-jarige inwoner van Mook uit een brandende auto weten te redden. Het slachtoffer was met zijn auto achter op een vrachtauto gereden. Daardoor kwam de auto klem te zitten onder de vrachtauto en vloog in brand. De chauffeur van de vrachtauto en zijn bijrijder wisten door uiterst kordaat ingrijpen de man uit Mook uit zijn auto te bevrijden, ondanks dat hij in eerste instantie met zijn voeten bekneld zat. Enkele seconden nadat de man was bevrijd, vloog de gehele auto in brand.

Politie vindt lichaam van man

ROTTERDAM - De politie heeft vrijdag in een woning in Rotterdam-Zuid het stoffelijk overschot van de 38-jarige bewoner aangetroffen. Uit sectie is gebleken dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen, aldus de politie zaterdagmiddag. Mensen uit de omgeving van het slachtoffer misten de man al enige tijd en waarschuwden de politie.

Brand in botenloods

RIJNSATERWOUDE - In een botenloods van een jachthaven in het Zuid-Hollandse Rijnsaterwoude heeft zaterdagmiddag brand gewoed. De brandweer had het vuur binnen een halfuur onder controle.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 februari 2002

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Jongen verdacht van straatroven

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 februari 2002

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken