Bekijk het origineel

Tipper Gore geen kandidaat voor Senaat

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tipper Gore geen kandidaat voor Senaat

3 minuten leestijd

WASHINGTON (AP) - Tipper Gore, de vrouw van voormalig vice-president Al Gore, heeft gisteren bekendgemaakt dat zij zich dit jaar niet beschikbaar stelt voor de oude Senaatszetel van haar echtgenoot in Tennessee. Tipper Gore nam het besluit het afgelopen weekeinde nadat zij de kwestie had besproken met medewerkers, zei woordvoerder Jano Cabrera.

Franse marine onderschept illegalen

PARIJS (AP) - De Franse marine heeft gisteren op de Ionische Zee bij de Italiaanse kust een schip aangehouden met honderden illegale passagiers. Het bureau van de Franse premier, Jospin, heeft dit bekendgemaakt. De kapitein van het schip, de Monica, zei dat hij op weg was naar de zuidkust van de Middellandse Zee. De marine enterde het schip nadat de bemanning kennelijk onjuiste informatie had gegeven over de bestemming en de vlag waaronder het schip voer, die van Sao Tomé en Principe, aldus de autoriteiten.

In Rusland 47.000 doden door alcohol

MOSKOU (AP) - Vorig jaar zijn in Rusland ongeveer 47.000 mensen overleden aan vergiftiging door alcohol van slechte kwaliteit. Onderminister van Gezondheid Gennadi Onisjtsjenko maakte dat gisteren bekend. Onisjtsjenko heeft bij herhaling gewaarschuwd dat het drankprobleem in Rusland groter wordt. Veel wodka en andere sterke dranken worden thuis gebrouwen en zijn goedkoop.

Nepalese leger doodt 62 rebellen

KATHMANDU (AP) - Het Nepalese leger heeft gisteren een trainingskamp van maoïstische rebellen aangevallen en daarbij zeker 62 rebellen gedood. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie gezegd. Het kamp bevond zich in het district Rolpa, dat als een bolwerk van de rebellen wordt gezien.

UNHCR staakt hulp aan Afghanen in Pakistan

QUETTA (RTR) - De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR staakt haar hulpprogramma voor Afghaanse vluchtelingen in Pakistan. Op deze manier wil zij de Afghanen aanmoedigen naar hun land terug te keren. "Als wij ons hulpprogramma voortzetten, zal geen Afghaanse vluchteling belangstelling voor repatriëring tonen", zei Hasim Utkan van de UNHCR tegen de pers in Quetta, nabij de grens met Afghanistan. Wanneer het hulpprogramma wordt gestaakt, zei Utkan niet. De vluchtelingenorganisatie zal een nieuw programma ontwikkelen in Afghanistan.

Politie in Tirol controleert touringcars

INNSBRUCK (AP) - De politie in de Oostenrijkse provincie Tirol heeft zaterdag een grootscheepse controle van touringcars gehouden. De 143 aangehouden bussen waren voornamelijk afkomstig uit Nederland, België, Duitsland en Denemarken. Er werden 42 bekeuringen uitgedeeld. Eenendertig bussen vervoerden meer passagiers dan was toegestaan en twee chauffeurs hadden niet voldoende gerust. De controle werd uitgevoerd op de snelweg ten noordoosten van Innsbruck. De politie voerde de controle samen met de Nederlandse en de Duitse politie uit.

Berging lichamen Koersk afgerond

MOSKOU (DPA) - De berging en identificatie van de lichamen uit het wrak van de Russische kernonderzeeër Koersk is afgerond. Met behulp van DNA-technologie is de identiteit van 114 van de 118 bemanningsleden achterhaald. Volgens een woordvoerder van justitie is het bijzonder dat zo veel lichamen konden worden geïdentificeerd, omdat zich aan boord van de Koersk twee explosies hadden voorgedaan. Het laatste bemanningslid dat werd geïdentificeerd, was de commandant, zo zei de procureur-generaal zaterdag tegenover het Russische persbureau interfax.

Gezwel bij Rumsfeld verwijderd

WASHINGTON (RTR) - Bij de Amerikaanse minister van Defensie, Donald Rumsfeld, is vrijdag een goedaardig gezwel uit zijn nek verwijderd. Dat heeft het Pentagon meegedeeld. De 69-jarige Rumsfeld kon na de anderhalf uur durende poliklinische behandeling zijn werk weer hervatten, aldus een verklaring van het ministerie van Defensie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 maart 2002

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Tipper Gore geen kandidaat voor Senaat

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 maart 2002

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken