Bekijk het origineel

Jaarboeken laat door bezuinigingen LDC

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Jaarboeken laat door bezuinigingen LDC

2 minuten leestijd

UTRECHT - Het hervormde en het gereformeerde jaarboek zullen dit jaar pas half augustus in de winkel liggen. Normaal zijn ze al in mei verkrijgbaar. De uitgave is vertraagd door de bezuinigingsperikelen in het Landelijk Dienstencentrum (LDC) in Utrecht. Dat meldt het kerkelijk opinieblad Centraal Weekblad.

H. Runherd, namens de triosynode coördinator voor de jaarboeken, wijt de vertraging aan de vacaturestop die in januari van kracht werd. "Tijdelijke werknemers uit ons team, die normaal alle mutaties verwerken, kregen geen contractverlenging. Dat betekende dat het werk door andere mensen binnen de organisatie moest worden overgenomen. Die hebben we eerst moeten inwerken."

De oplage van het hervormde jaarboek is 5500 exemplaren. Van de gereformeerde evenknie worden 8000 stuks gedrukt. Ook dit jaar komen er nog twee aparte jaarboeken en niet één gezamenlijke uitgave van hervormden, gereformeerden en lutheranen.

De SoW-kerken willen wel graag één jaarboek, maar volgens Runherd is het maar de vraag of er wel behoefte is aan zo'n dikke pil. "Die wordt ook een stuk duurder en dat is commerci-eel gezien weer minder interessant."

N. A. de Waal, directeur van Boekencentrum Uitgevers in Zoetermeer, stelt dat je bij een gezamenlijke uitgave te maken hebt met een aantal zaken. "Allereerst de omvang. Je krijgt te maken met drie boeken in één." Tevens moeten alle gegevens op dezelfde manier worden weergegeven. Dat is bij de hervormden en de gereformeerden al zo, maar de lutheranen volgen het kerkelijk jaar en hebben onder meer meditaties opgenomen. Boekencentrum en de triosynode willen eerst ook helder hebben of er een koperspubliek is voor één SoW-jaarboek."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

Jaarboeken laat door bezuinigingen LDC

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

PDF Bekijken