Bekijk het origineel

Irak zet verjaardag Saddam luister bij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Irak zet verjaardag Saddam luister bij

2 minuten leestijd

BAGDAD - De Iraakse leider Saddam Hussein vierde gisteren zijn 65e verjaardag. Het feest werd in Irak grootser gevierd dan gebruikelijk. Volgens waarnemers kwam dat omdat vooral de VS er hard aan werken om dit het laatste verjaardagsfeestje van de al ruim twintig jaar heersende dictator te laten zijn.

Naar schatting 3 miljoen Irakezen defileerden gisteren door de straten van Bagdad. Ze wensten de leider geluk en verwensten de zionisten en de VS. De autoriteiten stelden meteen vast dat de optocht een officieus referendum was ter ondersteuning van het bewind. Bagdad was opgeluisterd met nog meer afbeeldingen van de leider en overal waren feesten georganiseerd met schoolkinderen die de jarige zingend feliciteerden.

De jarige vertoonde zich echter niet. Hij leeft vrijwel ondergedoken met een kleine groep getrouwen uit zijn geboortestreek van Tikrit, waar de feestelijkheden officieel begonnen. De getrouwen vrezen net als de leider zelf dat ze een eventuele machtswisseling niet kunnen overleven. Saddam Hussein heeft zich zelfs al jaren niet meer op zijn verjaardag vertoond.

Negen jaar geleden reed hij nog met zwart geverfd haar en in een wit pak met een door zes paarden getrokken gouden rijtuig door Bagdad. Deze uitbundigheid wordt dit jaar niet van hem verwacht.

Ondertussen publiceerde Hussein de roman "Het onneembare fort". De boodschap van dit literaire werk is dat het zinloos is een land als Irak aan te vallen. Ergens in het land werkt hij naar verluidt aan nog twee andere romans.

Geheim agenten in heel de wereld pluizen Saddams werken uit om te pogen meer over de heerser te weten te komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Irak zet verjaardag Saddam luister bij

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken