Bekijk het origineel

Politie Tilburg wendt escalatie racepartij af

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Politie Tilburg wendt escalatie racepartij af

Ook Hoornse 'coureurs' demonstreren voor eigen baan

2 minuten leestijd

TILBURG (ANP) - De politie van Tilburg heeft gisteravond door intensief te surveilleren kunnen voorkomen dat jongeren straatraces hielden. Industrieterrein Vossenberg aan de rand van Tilburg is al enkele weken de verzamelplaats van racers.

Rond 19.00 uur verzamelden zich op het industrieterrein ongeveer 300 racers en een groot aantal toeschouwers. In totaal waren zo'n duizend mensen op de been. De politie zette 25 man in en deelde boetes uit voor het niet dragen van autogordels, onverzekerd rijden en te hard rijden. Toen de politie zich rond negen uur terugtrok, werd het industrieterrein kortstondig gebruikt als racebaan. De overtreders werden niet gepakt.

Vorige week zondag verzamelden zich ook racers op het industrieterrein. Toen verplaatste de groep zich later op de avond naar Oosterhout. De woordvoerder van de politie had gisteravond geen aanwijzingen dat er ook nu ergens anders zou worden geracet. De racers willen een gesprek met burg emeester Stekelenburg van Tilburg. Ze willen praten over een eigen stuk weg om te racen. Een woordvoerder van de gemeente Tilburg zei eerder deze week dat een eigen stuk asfalt onbespreekbaar is.

Ook in Hoorn zijn straatracers actief. Zaterdagavond demonstreerden zo'n 200 straatracers op bedrijventerrein Hoorn '80 tegen het optreden de politie Noord-Holland-Noord. Deze nam vorig weekeinde in Hoorn twee auto's van straatracers in beslag. Ook moesten de racers hun rijbewijzen inleveren.

De demonstranten verzamelden zich zaterdagavond in circa negentig auto's bij een snackbar in Hoorn en reden daarna naar het bedrijventerrein. De stoet ging langs het politiebureau, waar de straatracers een minuut claxonneerden.

De politie hield een oogje in het zeil, maar hoefde niet in te grijpen. De organisatie had vooraf benadrukt dat het een vriendelijke actie betrof. De straatracers beƫindigden hun protest rond 22.00 uur. Er deden zich geen problemen voor. Ook werd er niet geracet.

De organisatie, de Hoornse Zondag's Cup, wilde met de actie van zaterdagavond tevens een eigen baan afdwingen in Hoorn. Ook een vergunning om te racen op Hoorn '80 is goed wat haar betreft. Een van de organisatoren sprak hierover afgelopen week tevergeefs met de politie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Politie Tilburg wendt escalatie racepartij af

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken