Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

"Inbeslagname foto's neergestorte F-16 onterecht"

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vindt het onterecht dat de politie materiaal van fotograaf Max Werkman in beslag heeft genomen.

Werkman was vorige week woensdag in het Groningse Sellingen om foto's te maken van de neergestorte F-16 die tegen een ultralightvliegtuigje botste. Nadat hij de opnames had gemaakt, werd hij door de politie aangesproken. Die hield hem vervolgens aan en nam zijn apparatuur, auto en beeldmateriaal mee.

De fotograaf mocht rond middernacht weer naar huis, maar kreeg zijn zes fotorolletjes niet terug. Volgens de politie krijgt hij de rolletjes terug als blijkt dat er niets bijzonders op staat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken