Bekijk het origineel

Honderd bonnen bij straatrace

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Honderd bonnen bij straatrace

1 minuut leestijd

WEZEP - De politie heeft zondagavond op verschillende plaatsen in het land ingegrepen bij een illegale straatrace. In Wezep gingen honderd automobilisten op de bon.

Bij de Eemshaven in de provincie Groningen waren enkele honderden straatracers op een groot parkeerterrein bijeengekomen om tegen elkaar te racen. Toen de politie arriveerde en er een steen door de achterruit van een surveillancewagen werd gegooid, escaleerde de zaak.

De politie verrichtte drie aanhoudingen en deelde dertien bekeuringen uit aan automobilisten die ondanks het toezicht in de berm begonnen te racen. Twee auto's werden in beslag genomen.

Het was het derde achtereenvolgende weekeinde dat op hetzelfde terrein een illegale straatrace werd gehouden. Vorige week werden er ook drie auto's in beslag genomen en tientallen bekeuringen uitgedeeld.

Ook in Wezep en Zwolle voorkwam de politie straatraces. In Wezep hadden zich ruim honderd auto's verzameld met een paar honderd toeschouwers en inzittenden.

De politie schreef ruim honderd processen-verbaal uit, waarvan negentig voor snelheidsovertredingen. Nadat de politie ingreep, vertrok de groep naar Zwolle. Ook daar voorkwam de politie de race.

In Tilburg voorkwam de politie door intensief surveilleren dat jongeren straatraces hielden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Honderd bonnen bij straatrace

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken