Bekijk het origineel

Harde wind hindert verkeer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Harde wind hindert verkeer

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - In het noorden van het land en in Zeeland en Limburg ondervond het verkeer gisteren hinder van hevige windvlagen.

De verkeerscentrale TIC adviseerde voor de Oosterscheldekering auto's met aanhangers een andere route te kiezen. Ook op de Afsluitdijk en rond het IJsselmeer moest het verkeer rekening houden met harde windstoten.

De wind waaide vooral in de kop van Noord-Holland, Friesland en Groningen nog hard door met windkracht 7 tot 8.

Een door de wind omvergeblazen vrachtwagen veroorzaakte gistermiddag lange files op de A16 richting Breda ter hoogte van de Moerdijkbrug. De lege vrachtwagen woei om over alledrie de rijbanen. De chauffeur bleef ongedeerd. De A16 bleef ongeveer anderhalf uur afgesloten. Daarna moest de wegenwacht nog in actie komen omdat veel automobilisten toen zij hun auto stilzetten, vergeten waren de lichten uit te doen. De accu's liepen leeg, waardoor de auto's nog niet konden doorrijden.

Hevige rukwinden en hagelbuien veroorzaakten veel overlast in Midden- en Noord-Limburg. In Weert, Venray, Thorn, Roermond en Venlo waaiden bomen op de weg. In één geval viel een boom op de aanbouw van een woning, in Posterholt. De brandweer had de handen vol aan het opruimen van takken en bomen over de wegen. Ook waaiden in Tegelen dakpannen van een winkel.

Op de A73 bij Venray blies de wind de zijwand van een vrachtwagen, geladen met kleerhangers, eruit. De kleerhangers raakten over het wegdek verspreid.

In Vlodrop raakte gistermiddag een veertigjarige man uit Roermond gewond. Hij was op de grond bezig met het verplaatsen van goederen met behulp van een kraan. Terwijl hij de staalkabels van de kraan vasthield, sloeg de bliksem in. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Roermond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Harde wind hindert verkeer

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken