Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

"Topsalaris baas Foster ongepast"

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De Vereniging van Verontruste Foster Parents (VVFP) is geschokt over het riante salaris van interim-manager R. Pagano van hulporganisatie Foster Parents Plan.

"Ruim 18.000 euro per maand voor drie dagen per week is niet in verhouding voor een non-profitorganisatie", zei woordvoerder H. van Ankeren van de VVFP vandaag.

De belangenorganisatie VVFP heeft 632 aanhangers onder de 320.000 leden van Foster Parents Plan. Volgens Van Ankeren is de top van de hulporganisatie al jaren te zwaar. "De vorige directeur verdiende ook 400.000 gulden per jaar. Dat geld kan toch veel beter worden besteed, zeker gezien de steken die Foster Parents de laatste tijd heeft laten vallen." Bovendien vindt VVFP het zeer storend dat Pagano, die per 1 juli is aangesteld als directeur, totaal geen ervaring heeft op het gebied van ontwikkelingshulp.

Foster Parents Plan kwam vorig jaar negatief in het nieuws in verband met bestedingen van donateursgeld op Haïti. Een onderzoekscommissie onder leiding van oud-minister De Boer concludeerde dat de organisatie jarenlang een rooskleuriger beeld heeft geschetst van de resultaten van het project op Haïti. Ze constateerde dat van elke gulden die Foster Parents wereldwijd besteedt, 50 cent ten goede komt aan hulpprojecten. De hulporganisatie verloor na de publicatie van het kritische rapport ruim 11.000 donateurs.

Een van de aanbevelingen van de commissie was het bewerkstelligen van een betere communicatie tussen donateurs en ontvangers. Van Ankeren meent dan ook dat donateurs recht hebben op het openbaar maken van alle salarissen van het managementteam van Foster Parents Plan. Het salaris van Pagano was in eerste instantie niet bekendgemaakt, maar lekte via twee klokkenluiders naar de media.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken