Bekijk het origineel

Toch grote opkomst bij aubade in Kampen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Toch grote opkomst bij aubade in Kampen

2 minuten leestijd

KAMPEN - Hoewel hun scholen officieel niet vertegenwoordigd waren, kwam een groot deel van de leerlingen van de openbare basisscholen in Kampen gisteren toch opdagen bij de traditionele aubade.

Vorige week nog liet directeur Vermolen van de Engelenbergschool in Kampen weten dat zijn school niet mee zou doen aan de jaarlijkse kinderzang op de Nieuwe Markt. Volgens hem waren de liedjes die daar gezongen werden te oubollig, bovendien viel Koninginnedag dit jaar in een schoolvakantie. Twee andere openbare scholen sloten zich daarbij aan.

Gisteren bleken de meeste leerlingen van de openbare basisscholen echter gewoon met hun ouders op de Nieuwe Markt te staan. Bovendien zongen ze uit volle borst de liedjes mee.

Volgens veel ouders hoort de aubade gewoon bij Kampen. Een moeder van een van de kinderen was van mening dat er voluit gezongen moest worden. De liedjes zijn weliswaar oubollig vond ze, "maar dat hoort nu eenmaal bij Kampen."

De Kamper Oranje Vereniging (KOV) was tevreden met de opkomst van de kinderen. Voorzitter J. de Groot betreurt het dat enkele scholen het hebben laten afweten. In een gesprek met de directeuren is hem wel duidelijk geworden dat het niet de bedoeling was om met dat besluit een golf van negatieve publiciteit op te roepen. Hij benadrukt overigens dat de scholen samen verantwoordelijk zijn voor de keuze van de te zingen liederen. De Groot verwacht daarom dat de scholen er volgend jaar gewoon weer bij zullen zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Toch grote opkomst bij aubade in Kampen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken