Bekijk het origineel

PTT Post start naamsverandering

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

PTT Post start naamsverandering

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Koninklijke PTT Post, onderdeel van het TPG-concern, begint deze week met de omschakeling naar de nieuwe merknaam Koninklijke TPG Post.

Dat heeft TPG gisteren bekendgemaakt. De nieuwe merknaam is vanaf morgen zichtbaar op straat omdat vanaf dan de zomerkleding van de circa 40.000 postbestellers voorzien zal zijn van de nieuwe naam en het bijbehorend logo. Het is de eerste concrete stap in de geleidelijke invoering van de nieuwe naam, die de oude naam na 24 jaar gaat vervangen.

De komende maanden worden onder meer alle 20.000 brievenbussen en de 3900 bedrijfsvoertuigen aangepast. Het hele traject van de naamswijziging zal ongeveer twee jaar in beslag nemen.

Tot de naamsverandering is vooral besloten met het oog op de buitenlandse activiteiten. De afkorting PTT wordt in veel landen nog in verband gebracht met staatsbedrijf en bureaucratie. Bovendien kan PTT in andere Europese landen verwarring wekken met het lokale postbedrijf.

TPG Post is samen met haar zusteronderneming TNT een onderdeel van post-, expres- en logistiek bedrijf TPG. De naam van TNT blijft gehandhaafd, maar wordt wel voorzien van de toevoeging "een onderdeel van TPG" of "a TPG company".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PTT Post start naamsverandering

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken