Bekijk het origineel

Noord-Korea ontkent uitnodigen Clinton

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Noord-Korea ontkent uitnodigen Clinton

3 minuten leestijd

PYONGYANG (RTR) - Noord-Korea heeft vanmorgen ontkend dat het de Amerikaanse ex-president Bill Clinton heeft gevraagd om te bemiddelen in de relatie met de Verenigde Staten en iets te doen aan de dreigende taal van Washington. Een Noord-Koreaanse functionaris die anoniem wilde blijven, had maandag gezegd dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il hoopte dat Clinton net zo'n bemiddelende rol kon spelen als de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter. Die bezocht Pyongyang in 1994 op uitnodiging van Kims voorganger en vader Kim il-Sung.

"Dierentuin Napels is horrortentoonstelling"

NAPELS (RTR) - De Italiaanse antivivisectieliga LAV heeft de dierentuin in de stad Napels gekapitteld als een "horrortentoonstelling." Tijdens een inval van de politie werden tientallen dierenlijken opgeslagen naast voedselvoorraden ontdekt. De autoriteiten vielen de dierentuin van de Zuid-Italiaanse stad maandag binnen. De stoffelijke resten van meer dan zestig dieren, waaronder vogels en chimpansees, lagen opgeborgen in een voedselvriezer. Verder werden nog 32 zwerfhonden bedekt met luizen aangetroffen in benauwde hokken. Een zegsman van de dierentuin ontkende dat er beesten werden mishandeld.

Fraudeonderzoek naar hulpgeld voor Kosovo

BRUSSEL (ANP) - Bij de besteding van Europese hulpgelden voor Kosovo is mogelijk gefraudeerd. Het fraudebureau van de EU, Olaf, heeft gisteren pas bekendgemaakt dat het al een jaar bezig is met een onderzoek. Het speurwerk spitst zich toe op de elektriciteitssector. Daar zou voor 4,2 miljoen dollar aan EU-fondsen verkeerd zijn besteed. Het onafhankelijke bureau Olaf wil geen enkele verdere informatie verstrekken zolang het onderzoek nog loopt.

Hotel tapte drinkwater af van sneeuwmachine

SALZBURG (ANP) - Een hoteleigenaar in de Oostenrijkse Alpen blijkt water te hebben afgetapt van een sneeuwmachine om zo geld te besparen. Het water kwam in de hotelkamers gewoon uit de kraan en was volgens de politie absol uut ongeschikt voor consumptie. Het trendy hotel in St.-Johann in de provincie Salzburg is een belangrijke trekpleister voor beroemdheden uit de sportwereld. Medio maart kreeg de politie het vermoeden dat de hoteleigenaar met het water knoeide.

Afrikaanse missie naar Madagaskar

ANTANANARIVO (RTR/AFP) - De Organisatie van Afrikaanse Eenheid (OAE) stuurt een vertegenwoordiger naar Madagaskar om te helpen bij de oplossing van het conflict tussen de twee kandidaten voor het presidentschap, Ravolomanana en Ratsiraka. De organisatie wil wel dat het conflict snel wordt opgelost. Het constitutionele hof in Madagaskar bepaalde maandag dat Ravalomanana de nieuwe president van het land is geworden. Ratsiraka accepteert die uitspraak niet.

Al-Qaida-man had geen gesprek met agent Irak

WASHINGTON (AP) - De relatie die was gelegd tussen het regime van de Iraakse leider Saddam Hussein en de terreuraanslagen van 11 september lijkt nooit te hebben bestaan. In Washington is gisteren gemeld dat Amerikaanse onderzoekers niet langer geloven dat al-Qaida-terrorist Mohammed Atta vorig jaar in Tsjechië een ontmoeting heeft gehad met een Iraakse inlichtingenfunctionaris. Volgens Amerikaanse en Tsjechische functionarissen vonden in april 2001 in Praag ontmoetingen plaats tussen Atta en de Iraakse diplomaat Ahmad Khalil Ibrahim Samir al-Ani, die werd beschouwd als een geheim agent. De Tsjechische autoriteiten kwamen later terug op de verklaring en zeiden dat er nooit zo'n ontmoeting had plaatsgevonden.

Haai doodt duiker voor kust Australië

ADELAIDE (AP) - Een duiker die voor de Australische zuidkust naar schelpen zocht is door een haai gedood na door het dier uit de armen van zijn vriend te zijn getrokken. De vriend, die gezien had dat de duiker door de haai werd aangevallen, probeerde hem aan boord te hijsen, maar de haai greep de man beet, rukte hem los en trok hem onder water, zei ambulancemedewerker Lee Francis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Noord-Korea ontkent uitnodigen Clinton

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken