Bekijk het origineel

Grote brand in Lichtenvoorde

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Grote brand in Lichtenvoorde

2 minuten leestijd

LICHTENVOORDE - In een opslaghal voor plastics in Lichtenvoorde in de Achterhoek heeft gisteravond een grote, uitslaande brand gewoed. Hoewel er giftige gassen zijn vrijgekomen, was er geen gevaar voor de volksgezondheid.

De melding van de brand kwam rond 21.30 uur binnen. Twee uur later had de brandweer het vuur onder controle. Volgens de politie is niemand gewond geraakt.

Metingen van de brandweer wijzen uit dat er giftige stoffen zijn vrijgekomen. De politie sloot het industrieterrein waar het bedrijf is gevestigd, af. In een deel van Lichtenvoorde waar de rook naartoe waaide, moesten bewoners uit voorzorg hun ramen en deuren gesloten houden.

Uit de laatste metingen blijkt dat de omwonenden geen gevaar lopen. "Er zijn alleen in de directe omgeving van de hal op het industrieterrein giftige stoffen vrijgekomen", aldus een politiewoordvoerder. "Het gaat voornamelijk om chloorverbindingen afkomstig van het smeulende plastic. In verband daarmee blijft de brandweer nog langdurig nablussen. Pas als er geen giftige stoffen meer worden gemeten, wordt het sein brand meester gegeven."

Het bedrijf waar de grote brand woedde, ligt aan de Mercatorstraat in Lichtenvoorde. Het gaat om Morssinkhof Plastics, dat deel uitmaakt van het concern Renoplast. Het bedrijf is gespecialiseerd in de opslag van onder meer gerecycled plastic.

De schade aan de hal bedraagt volgens de eigenaar van het bedrijf enkele tonnen. Doordat alleen de opslagloods zwaar is beschadigd, lijkt de brand volgens de eigenaar nauwelijks directe gevolgen te hebben voor het productieproces.

De brandweer van Lichtenvoorde kreeg hulp van vijf korpsen uit omliggende gemeenten in de Achterhoek. Er waren ruim tachtig brandweerlieden actief. Volgens de politie is de brand ontstaan in een grote partij kunststof buizen, die op het terrein lagen opgeslagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Grote brand in Lichtenvoorde

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken