Bekijk het origineel

Mkz-steungroep vervangt poster

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Mkz-steungroep vervangt poster

1 minuut leestijd

KOOTWIJKERBROEK (ANP) - De Steungroep MKZ uit Kootwijkerbroek presenteert volgende week een nieuwe actieposter na protesten over de oude poster.

Het varken dat een stroomstoot krijgt van minister Brinkhorst, die wordt afgebeeld als een medewerker van de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, wordt vervangen door een dood schaap in een kruiwagen, zo meldde de steungroep gisteren.

De steungroep hing de posters onlangs onder andere op rond het Binnenhof in Den Haag. "Daar zijn ze snel weer weggehaald, waarschijnlijk omdat de afbeelding te schokkend was. Bovendien kregen we telefoontjes van moslimorganisaties die de poster beledigend vonden", zegt voorzitter C. Fraanje van de steungroep.

Omdat de Steungroep MKZ geen enkele religie voor het hoofd wil stoten, is er een nieuwe poster ontworpen. De organisatie zal de poster volgende week in een oplage van 10.000 stuks in de grote steden ophangen. De Steungroep MKZ ondersteunt boeren die in problemen zijn geraakt door de mond- en klauwzeerepidemie die vorig jaar in Nederland heerste. De protestposter is specifiek bedoeld voor mensen die zijn opgepakt tijdens de ruimingen van vee in Kootwijkerbroek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Mkz-steungroep vervangt poster

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken