Bekijk het origineel

Drugsgebruikers bezetten junkenbus

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Drugsgebruikers bezetten junkenbus

1 minuut leestijd

HEERLEN (ANP) - Ongeveer twintig drugsgebruikers hebben gisteren de zogenoemde junkenbus in Heerlen bezet. Ze protesteren tegen de sluiting van deze nachtopvang per 1 mei.

Verder willen ze regulering van de handel in harddrugs, het verstrekken van medische heroïne en structurele huisvesting voor verslaafden afdwingen.

De bezetters trokken vervolgens in een demonstratieve optocht met circa twintig aanhangers naar het gemeentehuis, waar ze een gesprek met de burgemeester eisten.

In een gesprek met een afvaardiging van de drugsgebruikers lieten burgemeester A. Sakkers en SP-wethouder R. de Wit (Verslavingszorg) weten voorstander te zijn van het medisch verstrekken van heroïne. De burgemeester gaat hierover gesprekken voeren met de verantwoordelijke bewindslieden in Den Haag. De eis om de bus open te houden wees hij van de hand wegens klachten uit de naburige wijken over de overlast.

De burgemeester en de wethouder gaan op zoek naar alternatieve nachtopvang voor junks. Daarbij hebben ze beloofd de Heerlense wijken onder druk zetten om hun verzet op te geven. Vanaf juni komt er regulier overleg tussen de gemeente en vertegenwoordigers van de drugsverslaafden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Drugsgebruikers bezetten junkenbus

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken